Около 10 километра снегозащитни съоръжения ще бъдат поставени в най-критичните

...
Около 10 километра снегозащитни съоръжения ще бъдат поставени в най-критичните
Коментари Харесай

В критични пътни участъци в Добричка област ще бъдат поставени снегозащитни съоръжения

Около 10 километра снегозащитни уреди ще бъдат сложени в най-критичните сектори по републикански пътища в Добричка област за идващия зимен сезон, заяви шефът на Областното пътно ръководство Георги Стратиев. На съвещание на регионалния щаб за отбрана при бедствия представители на общини и институции в района осведомиха за готовността да бъде посрещната зимата, съобщи Българска телеграфна агенция.

В региона ще бъдат поддържани 803 километра републиканска пътна мрежа с 42 сериозни сектора, добави Георги Стратиев. По думите му защитните огради имат безспорен резултат против навяванията на сняг по пътищата. Вече са избрани седем пункта, в които би трябвало да бъдат разпределени пътноподържащите машини, както и количества пясък, сол и химикали, сподели шефът на Областното пътно ръководство. Пунктовете ще бъдат инспектирани на 30-31 октомври като се планува към 80 снегопочистващи машини да бъдат разполагаем през сезона.

Началникът на КАТ-Пътна полиция при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Жулиян Минев заяви, че са избрани и обходни направления, както и краткотрайни контролно-пропускателни пунктове в района при вероятно затваряне на пътни сектори в усложнена зимна конюнктура.

Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Добрич има личен снегорин за обезпечаване на достъп до лечебното заведение, дизелов елемент за хирургичния блок при вероятно прекъсване на елзахранването, както и запас от съществени групи медикаменти и лекарства, показаха от стационара. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР