Оказа се, че когнитивните функции намаляват много по-късно, отколкото се

...
Оказа се, че когнитивните функции намаляват много по-късно, отколкото се
Коментари Харесай

Когнитивните функции у хората спадат много по-късно, отколкото се смяташе досега

Оказа се, че когнитивните функционалности понижават доста по-късно, в сравнение с се смяташе до момента. Резултатите от съответното проучване са оповестени в списанието Nature Neuroscience.

Учените направиха серия от прецизни измервания, употребявайки електродна решетка, сложена върху мозъка на някои пациенти с епилепсия в подготовка за интервенция. Чрез стимулиране на области от мозъка с електрически ток, експертите могат да видят кои райони не реагират вярно. Всички тези данни са събирани в продължение на 20 години.

Те разкрили, че връзките в мозъка стават все по-бързи и по-бързи с течение на времето, от два метра в секунда при деца на четири години до четири метра в секунда при хора на възраст сред тридесет и четиридесет години. В същото време фронталният лоб, виновен за мисленето и осъществяването на задания, се развива по-дълго от зоната, която управлява придвижването.

В резултат на това екипът заключава, че функционалностите на мозък понижават по-късно, в сравнение с се смяташе до момента. Предишни теории твърдяха, че това се...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР