Оказа, че повечето депутати са научили от медиите за арестите

...
Оказа, че повечето депутати са научили от медиите за арестите
Коментари Харесай

Повечето депутати са научили от медиите за арестите


Оказа, че множеството депутати са научили от медиите за арестите водача на ГЕРБ Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и някогашния пиар на държавното управление Севдалина Арнаудова.

Впоследствие от ръководещото болшинство дефинираха протичащото се като знак, че няма приемливост към корупцията. От ГЕРБ се притесняват, че може да има още арести на техни някогашни министри. Възможно е идната седмица да бъдат изслушани службите във вътрешната парламентарна комисия.

Председателят на Народното събрание разчете протичащото се като нулева приемливост към корупцията.

" Няма никаква принуда и политически напън, има естествени оперативно-следствени дейности на Министерство на вътрешните работи - в границите на закона както би трябвало да бъде ", сподели Никола Минчев.

Финансовият министър уточни, че към този момент знае, че арестите са свързани с изказванията на предприемача Васил Божков и вреди за милиони в хазарта.

" Това беше изпратено от служебния кабинет на българската прокуратура и не бяха подхванати никакви дейности да се защитят тези 556 милиона на данъкоплатците. Най-накрая виждаме, че има една най-малко дребна стъпка в тази посока, помните какво се случи със Саркози и канцлера Курц в Австрия. България най-накрая е в Европа ", съобщи Асен Василев.

Партньорите в ръководството също разясниха акцията.

" Управлението на ГЕРБ с Бойко Борисов беше задкулисие, паралелна държавна. Публично обявихме, че се крадат 10 милиарда лв.. Многократно внасяхме сигнали “, означи Корнелия Нинова.

" Гледам на това като на нещо, което трябваше да се случи, тъй като има ужасно доста въпроси към Бойко Борисов и въпросните министри, на които нямаше отговор. Това, че в последна сметка се стигна до такива старания, е нещо предстоящо и разумно “, разяснява Христо Иванов от „ Демократична България “.

" Наистина ли мислите, че в последните 12 години, когато управляваха ГЕРБ, нямаше корупционни схеми и не се крадяха пари ", сподели Тошко Йорданов от „ ИТН “.

А в обществените мрежи водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов написа:

„ Абсолютно съм склонен с министър-председателя. Да, никой не е над закона. Бойко Борисов? Дълга история с доста въпроси и малко отговори. Е, време е към този момент да разберем “, написа Слави Трифонов.

От ГЕРБ чакат още акции против техни функционери.

" Имаме информация от полицията, че с позволение на ръководителя на Народното събрание, който издава позволение за събаряне на имунитета, се готвят арести на някогашни министри на държавното управление на ГЕРБ и те да бъдат показно задържани ", съобщи Костадин Ангелов, народен представител от ГЕРБ-СДС.

Реакция имаше и от Движение за права и свободи.

„ Какъв е този пълзящ фашизъм, какъв е този развихрил полицай, за който предизвестяваме от четири месеца “, означи Хамид Хамид.

„ Възраждане “ обявиха, че са по-притеснени от визитата на американския секретар по защитата.

„ Възраждане ще провежда митинги против въвличането на България в този боен спор “, съобщи Костадин Костадинов.

А от Народното събрание депутатите на ГЕРБ отидоха пеш до митинга пред Министерския съвет.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР