Окачването на рафт, завинтването на перваза и други ръчни работи

...
Окачването на рафт, завинтването на перваза и други ръчни работи
Коментари Харесай

Как да изберете правилните инструменти за дома

Окачването на рафт, завинтването на перваза и други ръчни работи по завинтване единствено с кръстата отвертка е същински пъкъл за майстора. Много по-лесно е да вземете и да извършите всичко за няколко минути. Следователно, този инструмент е просто нужен за дома и съвсем незаместим по време на работа. Ако в миналото сте се сблъсквали с покупката на инструмент, тогава евентуално сте попаднали на многообразие. Как да изберем ? Нека да разгледаме този въпрос.

Защо въобще ви би трябвало акумулаторен винтоверт?

Нека да разгледаме по какъв начин да употребявате този инструмент:
• Системи за завинтване и насърчаване на закрепване
• Затягащи анкери
• Може да се употребява за продупчване на отвори в меки материали
• Нарязване на резба

По време на потреблението на този инструмент майсторите са измислили доста повече разнообразни приложения, само че завинтването и отвиването на крепежни детайли остава главното.

Когато възникне въпросът дали е по-добре да изберете отвертка или бормашина, или две в едно, тогава естествено би трябвало да започнете от работата, в която ще употребявате това устройство. Ако работата ви е обвързвана с мебели и най-често ще работите с тях, а не с метал, дърво и бетон, тогава е по-добре да вземете обособена отвертка. Ако имате потребност от най-универсалния инструмент, тогава винтовертът със сменяеми дюзи е добър вид.

Дизайнът на отвертката е спретнат по подобен метод, че да няма инерционен миг по време на работа. Веднага щом освободите ключа, той спря да се върти. Свредлото работи малко по-различно и продължава да работи още няколко секунди.

Скоростта на въртене на свредлото е неведнъж по-висока от скоростта на стандартната битова отвертка (обикновено 500-600 оборота в минута). Най-общо казано, това са два разнообразни самостоятелни инструмента за разнообразни задания. За съществени поправки е по-добре да вземете две обособени устройства. В всекидневието бормашините и отвертките се демонстрират добре, само че няма да можете да пробиете доста с тях, това е по-скоро алтернатива за дребни домашни поправки.

Домакински и професионални винтоверти

Разликите тук са елементарни - мощ, размер на касетата, зареждане, съществуване на разнообразни екстри. функционалности, тегло, цена.

Домакинските уреди са леки, постоянно се зареждат от акумулатори и са евтини. Скоростта им на въртене нормално е 400-500 об / мин, въртящият миг е към 10-15N * м. Те са доста подобаващи за вас, в случай че планирате да работите рядко и за малко време. Добре е да се справите с монтажа на мебели и други дребни домашен задания.

Професионалните имат по-впечатляващи характерности. Скоростта на въртене нормално е 1300-1500 об / мин, а въртящият миг е 130 N * m. Те са в положение елементарно да устоят на високи натоварвания, свредлото е малко евентуално да бъде сменено, само че те също могат да се оправят с продупчване на твърди повърхности. Тази алтернатива е подобаваща за вас, в случай че сте занаятчия доста постоянно или професионално се занимавате с поправки.

За да разберете какъв тип инструмент ви е нужен, би трябвало да разберете какво ще бъде натоварването на бъдещата ви отвертка. Не постоянно професионалният инструмент е най-хубавият инструмент. В всекидневието най-простата отвертка може да ви подхожда.

Въртящ миг

Това е една от главните характерности на инструмента. Позволява ни да знаем за какви натоварвания е готово устройството. Измерено в N*m.

• Мекият въртящ миг дефинира с каква мощ инструментът може да затегне винтове, самонарезни винтове и така нататък, скоростта в този случай е минимална
• Твърдият въртящ миг демонстрира оптималната мощ в режим на продупчване, само че не всички отвертки имат тази функционалност

За да употребявате отвертка вкъщи, 10-15N * m е задоволително за вас. Ако задачата е най-малко понякога да вършиме дупки в не изключително плътни материали, тогава е по-добре да вземете 30-40N * m. Професионален инструмент дава 130N * m.

Колкото по-висок е този параметър, толкоз по-дълъг и по-голям в диаметър може да бъде завинтеният детайл.

Въртящият миг на отвертката може да се контролира и това я отличава от доста други принадлежности. Дизайнът на устройството включва специфичен ограничител, ситуиран след патронника, с който можете да зададете равнището на мощ при извъртане. Когато крепежният детайл се завинти, патронникът ще спре, даже в случай че моторът към момента работи. Благодарение на тази функционалност, вероятността от потапяне на винта прекомерно надълбоко или щета на бита е понижена.

Скорост на въртене

400-500 оборота в минута са задоволителни за завиване на винтове. Ето за какво, в случай че ще употребявате отвертка особено за стягане, това не е толкоз забавен знак.

Ако го употребявате и като бормашина, тогава към този момент ще ви трябват повече обороти в региона на 1200-1300, което ще бъде задоволително за работа с дърво. За продупчване на метал се употребява скорост от 3000 оборота в минута, само че в този случай е по-добре да употребявате пълноценна бормашина.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР