Непалски водач шерпа изкачи връх Еверест за рекорден 30-и път

...
Непалски водач шерпа изкачи връх Еверест за рекорден 30-и път
Коментари Харесай

Непалски шерпа изкачи Еверест за рекорден 30-и път

Непалски лидер шерпа изкачи връх Еверест за рекорден 30-и път в сряда, сподели формален представител, представен от " Ройтерс ". Това е второто му нанагорнище в границите на 10 дни.

Известно е, че на елементарните катерачи им лишава няколко дни, с цел да изкачат върха на Еверест, а като цяло е извънредно рядко за алпинистите да вършат няколко изкачвания за малко време.

54-годишният Ками Рита Шерпа доближи връх от 8849 метра по обичайния маршрут на югоизточния било, сподели непалският представител на туризма Кхим Лал Гаутам.

Ками Рита изкачи върха за 29-ти път на 12 май.

Той " счупи личния си връх ... това бележи неговото 30-то нанагорнище до върха на света ", сподели Гаутам, шеф на полевия офис за наблюдаване и улеснение на експедицията в базовия лагер.

Ками Рита за първи път изкачи Еверест през 1994 г . и от този момент го прави съвсем всяка година , като се изключи три години, когато управляващите затвориха планината по разнообразни аргументи.

Друг планинар шерпа е изкачвал Еверест 27 пъти, най-вече върхове след Ками Рита.

Планинското катерене е основна туристическа активност, източник на доходи и претовареност в Непал, където се намират осем от 14-те най-високи върха в света.
 Монголски планинар почина, пробвайки се да покори връх Еверест
Монголски планинар почина, пробвайки се да покори връх Еверест

Друг планинар е в неопределеност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР