Охранителната фирма, свързвана с Димитър Желязков – Митьо Очите и

...
Охранителната фирма, свързвана с Димитър Желязков – Митьо Очите и
Коментари Харесай

Фирмата, свързана с Митьо Очите и Бенчо Бенчев – с обществени поръчки за четвърт милион

Охранителната компания, свързвана с Димитър Желязков – Митьо Очите и Бенчо Бенчев, е спечелила публични поръчки за близо четвърт милион лв.. Това демонстрира информация в регистъра на Агенцията по публични поръчки за извоюваните от компанията, в която благосъстоятелност има Бенчев, а Митьо Очите твърди, че е съветник, оповестява БТВ.

От община Несебър охранителното сдружение печели и най-голямата си поръчка – на стойност над 100 000 лв.. Бизнес там има и общинският консултант от коалиция „ Сила” в Несебър Пейко Янков, който към този момент седмица се търси по обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група на Очите. Сумата, на която възлизат всички публични поръчки на компанията, е 248 324 лв..

Димитър Желязков – Митьо Очите работи в „ Аркус – Сигурност Бургас” от 2015 година Това удостоверява шефът на компанията пред организация „ Флагман”. „ Той работи при нас от 2015 година, има трудов контракт, употребява болнични, до момента в който дълготрайно се лекуваше след случая през юни 2016 година в Слънчев бряг. Работи в маркетинговия отдел, занимава се с търсене на обекти”, споделя шефът Иван Владимиров. Година след назначението на Желязков „ Аркус – Сигурност Бургас” печели поръчка за тъкмо 104 004 лв. – сума, която община Несебър заплаща за защитата на двата пропускателни пункта в остарелия град. Договорът по публичната поръчка е за двата летни сезона на 2016 и 2017 година На „ Аркус” е поверил защитата и притежателят на бетоновия възел в Несебър и общински консултант от коалиция „ Сила” Красимир Мавров.

Сред огромните клиенти на охранителната компания е и община Айтос, която заплаща над 67 000 лв. за сигурността на редица свои обекти – административната постройка, учебно заведение, детски градини, дом за остарели хора, както и гробищния парк.

„ Цената е много ниска, само че това нас ни устройва. Ни минимум пък навръх мен ще окажат някакво въздействие и тъкмо тези охранителни компании. Знаете доста добре, че се познаваме с всички”, разяснява кметът на Айтос Васил Едрев.

Кметът на Айтос, който е някогашен шеф на полицията в Бургас, твърди, че няма избор – две компании от години си разделят защитата на целия град. През 2016 година териториалното отделение на Национален осигурителен институт в Бургас и филиалът в Поморие са упълномощили своята защита против сумата от близо 50 000 лв. за две години. Тази година е определен различен охранител. „ Ако бяха предложили по-ниска цена, отново те щяха да спечелят”, разяснява Енчо Жеков – шеф на Търговско предприятие на Национален осигурителен институт – Бургас. „ Аркус” има настоящ контракт с Агенция „ Митници” – против 31 000 лв. за две години.

„ Фирма „ Аркус” не охранява Митница Бургас, нито обекти на Митница Бургас на територията на Пристанище Бургас”, съобщи представителят на Митница Бургас Катя Иванова.

Фирмата обаче се грижи за техническата защита на почивната база на митниците в Ахтопол, както и на части от постройките в Несебър и Ямбол. Междувременно съдът в Истанбул към момента не е назначил ден, в който правосъден състав да прегледа молбата на страната ни за екстрадицията на Димитър Желязков, споделиха от спецпрокуратурата. Законовият период за връщането на Митьо Очите изтича на 4 септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР