Охраната на Български пощи отива при фирма ВИП Секюрити. Това

...
Охраната на Български пощи отива при фирма ВИП Секюрити. Това
Коментари Харесай

Пощите с ВИП охрана за 60 милиона лева

Охраната на " Български пощи " отива при компания " ВИП Секюрити ". Това излиза наяве решение № ОП-26-3 на основния изпълнителен шеф на държавното сдружение Деян Дънешки с вчерашна дата.
 Пощите си търсят защита против 60 млн. лева
Апетитният контракт е за 4 четири години и със златен бюджет от 60 000 000 лв. без Данък добавена стойност.

" ВИП Секюрити " е определена за реализатор с сложна оценка от 89,02 точки. Другият претендент за публичната поръчка бе " ДСК Транс Секюрити ".

Охраната е за 186 обекта на пощите в цялата страна за физическа защита и 633 със сигнално-охранителна техника, в това число офиси и складови обекти.

Участниците в процедурата трябваше да потвърдят, че разполагат с най-малко 100 мобилни патрули на територията на страната и най-малко 200 профилирани бронирани коли.

И сега защитата на държавните пощи е в ръцете на " ВИП Секюрити ". През 2015 година гардовете завоюваха апетитния договор за доста милиони с държавното сдружение при меко казано странна процедура. 

Тогава се стигна до възлагане на контракт при форсмажорни условия, а преди този момент да се случи от най-големия профсъюз в пощите и от конкурентни охранителни компании оповестиха, че изборът на " ВИП " -овете е преопределен.

Въпреки че през предходната година „ Български пощи “ са получили дотация от съвсем 17 млн. лева от държавния бюджет за даването на универсални пощенски услуги на територията на цялата страна, компанията загуби лидерската си позиция на главния си пазар. Изпревари ги  " Еконт Експрес ", чийто пазарен дял към този момент е 48%, при 47% за някогашния монополист.

Наливането на държавни пари в пощите не оказва помощ изключително на пощите. За предходната година загубата на сдружението, което е притежател на най-вече недвижими парцели в страната, е 2,848 млн. лв.. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР