Огромно свлачище подкопава републикански път в плевенското село Коиловци. Едва

...
Огромно свлачище подкопава републикански път в плевенското село Коиловци. Едва
Коментари Харесай

Свлачище заплашва плевенското село Коиловци

Огромно свлачище подкопава републикански път в плевенското село Коиловци. Едва през вчерашния ден рисковата права, от която е пропаднала едната лента, бе затворена за придвижване.

Местните поданици подават сигнали до институциите, само че към момента чакат отговор и съответни дейности. Местните са на мнение, че кметът си е приключил работата като е алармирал съответните органи, само че не зависи от него да се стартира и завърши ремонтът. Също по този начин недоволните поданици на Коиловци подчертаха, че би трябвало да се слагат съответните табели и знаци, които да алармират минаващите транспортни средства по опустошения път.

По думите на кмета Румен Габров е подаден сигнал до комисия от община Плевен през април т.г. А през март 2018 година се изпраща писмо за почнало свлачище. Следва оглед от профилирана комисия. Според кмета, страната би трябвало да вземе съответни ограничения, тъй като локалните структури не могат да финансират ремонта. Той изясни, че има високи подпочвени води, които провокират проблеми. А хидрогеоложки изследвания оказват помощ за скъсяването на периодите за ремонтни действия най-малко два пъти. Кметът съобщи, че от октомври месец 2019 година планът би трябвало да е подготвен.

Инж. Иван Маринов от община Плевен разясни, че е подписан контракт с Геозащита - Плевен за осъществяване на геоложки изследвания, чийто период е до 31 октомври. До края на тази седмица следва да бъде подписан контракт за правене на механически план и проби. Неговият период е до 30 октомври. По думите на специалиста ремонтът може да стартира най-рано през март 2020 година

Предстои да се изготви и проект за организация на придвижването. След като той бъде остойностен, ще се слагат съответните пътни знаци и предупредителни табели.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР