Огромно е разединението, има скрити и плаващи мнозинства. Не виждам

...
Огромно е разединението, има скрити и плаващи мнозинства. Не виждам
Коментари Харесай

Край на съюза! Руди Гела беснее: Между едни стари партньори започва да се губи доверието

Огромно е разединението, има скрити и плаващи болшинства. Не виждам по какъв начин ще се образува кардинално болшинство, съобщи в коридорите на Народното събрание Радостин Василев от „ Продължаваме Промяната “. По думите му по-скоро може да бъде образувано такова на задкулисието.

Радостин Василев разяснява и връщането на хартиената бюлетина с думите, че през вчерашния ден хартиената коалиция е взела решение да върне остарели времена на фалшификации, на измами с хартиените бюлетини и протоколите, като това е задачата.

„ Беше уставено несъмнено, че машините не могат да бъдат пипани и фалшифицирани. Между едни остарели сътрудници стартира да се губи доверието. Много е мъчно на „ Продължаваме Промяната “ да одобри такова решение на Българска социалистическа партия “, добави Радостин Василев.

Въвеждането на машините беше напълно по самодейност на Българска социалистическа партия, само че обстоятелствата демонстрират, че това не е съвършеното решение и това наложи да предприемем връщането на хартията, разяснява депутатът от социалистите Иван Иванов.

По думите му гласоподавателите са намалели фрапантно през последната година, като повода е точно машинното гласоподаване.

„ Не по-малко са подозренията за достоверността на данните, знаете, че ЦИК нееднократно е отказвала да даде достъп до кода на машините, т.е. политическите субекти да имат справедлива информация по какъв начин се обработват данните от СИК и протоколите “.

Разчитаме, че значително гласоподаватели, които нямат доверие в машината, ще се върнат по изборните секции, разяснява Иванов.

Съмненията за подправяне на вота с хартия са неприятен отзив за работата на Министерство на вътрешните работи през годините, счита социалистът.

„ Бездействието на институциите даде опция през годините ГЕРБ да изработят една съвършено работеща машина дружно с Движение за права и свободи за надзор на своите гласоподаватели и за манипулиране на тези протоколи. Ако институциите работят, няма да бъдем очевидци на сходно манипулиране на вота “, сподели Иванов.

Вярвам, че пленарна зала ще поддържа промените в Изборния кодекс, съобщи Радомир Чолаков от ГЕРБ.

„ Със сигурност това ще върне изборната интензивност,защото съм ставал очевидец на хиляди диалози и хиляди хора са ми казвали „ апелирам, върнете хартиената бюлетина “. Хората стенат, желаят я и ние нямаме право да им я отхвърляме “, добави той.

По думите му има група хора, които не имат вяра на хартията и една доста огромна група, която не имат вяра на машините и по тази причина би трябвало да се построи доверие и в двете:

„ Не разбирам за какво е тази нервност да се постанова единствено едната форма на гласоподаване, в случай че и Демократична България внасят промени, свързани с доверието във машинния избор. Няма проблем, ще гледаме всички тези промени “, разяснява депутатът.

Според него Политическа партия тласкат страната към нови избори посредством деструктивна политика.

„ Според мен тяхната концепция е колкото се може по-бързо да има избори, тъй като разчитат на нещо, не знам на какво. борбата им против връщането на хартията е може би тъй като те знаят нещо, което ние не знаем “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР