Огромно е разединението, има скрити и плаващи мнозинства. Не виждам

...
Огромно е разединението, има скрити и плаващи мнозинства. Не виждам
Коментари Харесай

Край на доверието! Промяната се отказаха от съюза с БСП

Огромно е разединението, има скрити и плаващи болшинства. Не виждам по какъв начин ще се образува кардинално болшинство, съобщи в коридорите на Народното събрание Радостин Василев от " Продължаваме Промяната ". По думите му по-скоро може да бъде образувано такова на задкулисието.

Радостин Василев разяснява и връщането на хартиената бюлетина с думите, че през вчерашния ден хартиената коалиция е взела решение да върне остарели времена на фалшификации, на измами с хартиените бюлетини и протоколите, като това е задачата.
-->
" Беше уставено несъмнено, че машините не могат да бъдат пипани и фалшифицирани. Между едни остарели сътрудници стартира да се губи доверието. Много е мъчно на " Продължаваме Промяната " да одобри такова решение на Българска социалистическа партия ", добави Радостин Василев.

Въвеждането на машините беше напълно по самодейност на Българска социалистическа партия, само че обстоятелствата демонстрират, че това не е съвършеното решение и това наложи а предприемем връщането на хартията, разяснява депутатът от социалистите Иван Иванов.

По думите му гласоподавателите са намалели фрапантно през последната година, като повода е точно машинното гласоподаване.

" Не по-малко са подозренията за достоверността на данните, знаете, че ЦИК нееднократно е отказвала да даде достъп до кода на машините, т.е. политическите субекти да имат справедлива информация по какъв начин се обработват данните от СИК и протоколите ".

Разчитаме, че значително гласоподаватели, които нямат доверие в машината, ще се върнат по изборните секции, разяснява Иванов.

Съмненията за подправяне на вота с хартия са неприятен отзив за работата на Министерство на вътрешните работи през годините, счита социалистът.

" Бездействието на институциите даде опция през годините ГЕРБ да изработят една съвършено работеща машина дружно с Движение за права и свободи за надзор на своите гласоподаватели и за манипулиране на тези протоколи. Ако институциите работят, няма да бъдем очевидци на сходно манипулиране на вота ", сподели Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР