Огромният олимпийски стадион беше завършен в сърцето на Токио преди

...
Огромният олимпийски стадион беше завършен в сърцето на Токио преди
Коментари Харесай

В Токио се готвят за олимпиада и ако пандемията от коронавирус не е намаляла съществено

Огромният олимпийски стадион беше приключен в сърцето на Токио преди месеци, само че здравните специалисти се съмняват дали феновете ще запълнят всичките 68 хиляди места по време на отсрочените за идната година игри на фона на пандемията от ковид. Утре се навършва една година до церемонията по откриването на олимпиадата - на 23 юли 2021 година.

Международният олимпийски комитет (МОК) и уредниците в Токио взеха решение в края на март да отсрочат Игрите заради пандемията от COVID-19. Докато МОК и уредниците работят за разсрочване на олимпиадата, коронавирусът продължава да се популяризира по целия свят.

" Наистина би трябвало да заобикаляме да организираме огромна чудатост по време на този обезпокоителен и тъмен миг ", съобщи президентът на организационния комитет на Токио 2020 Йоширо Мори.

Много хора в японската столица може да не са в въодушевление да честват утрешния ден, защото губернаторът Юрико Койке прикани 14-е милиона поданици да се въздържат от несъществени, неотложни пътувания през префектури на фона на солиден скок на инфектираните с ковид от началото на юли

Освен това, изследване през уикенда на организация " Киодо " сподели единствено 23,9 на 100 от обществеността желае Игрите да се проведат идващото лято.

В петък Токио удостовери 293 нови случая на инфектирани с ковид, най-високият дневен брой от началото на пандемията. За четвърти път през последните две седмици върхът беше усъвършенстван.

" Токио е в извънредно сериозна обстановка ", сподели Тацухико Кодама, професор в научно-изследователския център за науки и технологии в университета в Токио на съвещанието на бюджетната комисия на горната камара предходната седмица.

" Токио се трансформира в епицентър на огнището на ковид. Много съм угрижен, че Токио може да стане различен Милано или Ню Йорк, в случай че Япония направи всичко допустимо, с цел да сложи това под надзор ", предизвести Кодама.
Организаторите на Олимпиада в Токио се готвят да бъдат домакини на игрите през идната година, даже в случай че световната пандемия от ковид не е намаляла значително, сподели изпълнителният шеф на организационния комитет Тоширо Муто пред Ройтерс.
Олимпийските игри в Токио трябваше да стартират в петък, само че бяха отсрочени до 2021 година поради пандемията. Оттогава уредниците се отиват да пренаредят събитието и да подсигуряват, че Олимпиадата ще бъде безвредна за спортисти, чиновници и почитатели.

Муто сподели, че въпреки уредниците да се надяват опасността, породена от вируса, да намалее, никой не знае каква ще бъде обстановката, когато Игрите стартират на 23 юли 2021-а.

Организаторите допускат, че коронавирусът ще остане главен проблем. " За нас е много мъчно да чакаме, че коронавирусната пандемия ще бъде овладяна. Но в случай че можем да проведем Игрите в Токио, Токио може да бъде модел за подражателство за идващите олимпийски игри или други интернационалните събития ", сподели Муто пред Ройтерс.

Той добави, че се надява Токио 2020 да бъде пример за един пост-пандемичен свят. " С сполучливото осъществяване на Игрите мощно се надяваме, че може да сътвори завещание, което ще остане в историята на човечеството ", добави Муто.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР