Огромни наводнения и свлачища в Североизточна Италия взеха най-малко пет

...
Огромни наводнения и свлачища в Североизточна Италия взеха най-малко пет
Коментари Харесай

15 реки преляха, има жертви, тече евакуация СНИМКИ

Огромни наводнения и свлачища в Североизточна Италия взеха минимум пет жертви, оповестяват международните организации. Хиляди са били евакуирани от домовете си поради бедствието.
Най-сериозно обиден е районът Емилия-Романя. 15 прелели реки оставиха под вода доста градове там. Местните управляващи разгласиха фрагменти по какъв начин пожарникари носят на гърба си възрастни хора.

Сред петимата, изгубили живота си, са възрастен мъж, семейство, което имало компания със земеделска активност. Тялото на германка пък било открито на плаж в град Чезенатико на адриатическото крайбрежие. Все още не е ясно дали дамата е умряла в резултат на бедствието, написа The Gardian.

Сериозно застрашени жителите в част от регионите на Болоня и Анкона поради високите равнища на водоемите. Спасителните екипи трябваше да оказват помощ и на хора, качили се на покривите на къщите си в опит да намерят безвредно място.
Бедствието наложи и анулацията на идното съревнование от Формула 1, което трябваше да се организира в Италия през уикенда.


 
 
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР