Огромна опашка от желаещи да се сдобият с юбилейната сребърна

...
Огромна опашка от желаещи да се сдобият с юбилейната сребърна
Коментари Харесай

Огромна опашка за Гоце Делчев, цената му се удвои за часове

Огромна опашка от искащи да се снабдят с юбилейната сребърна възпоменателна монета " 150 години от рождението на Гоце Делчев " се вие през днешния ден пред Българската национална банка.

Стотици жители чакаха часове наред, с цел да се снабдят с монетата на цена от 108 лв.. Някои от тях обявиха, че са пристигнали още в 4.30 сутринта. Други показаха, че са пристигнали в 7.00 ч., а до 11.00 ч. към момента не бяха минали на опашката по стълбите пред Българска народна банка, заяви Българска телеграфна агенция.

Полиция пропуща искащите да се снабдят с монетата на две гишета в банката. На място има и кола на жандармерията. Всеки има право да закупи най-вече по две монети. Тиражът на сребърната монета с номинал от 10 лв. е 3000 бройки.

Предприемчиви търговци са разгласили публикация за продажбата на монетата още през вчерашния ден - 16 януари - ден преди формалното й стартиране в продажба. Обявата може да бъде забелязана в известни интернет уеб сайтове, където съобразителни търговци, са я оповестили за обмен на двойна цена.Основен претекст за закупуването на сребърната юбилейна монета е нейната колекционерска стойност.

Междувременно и в интернет потеглиха търгове за монетата с начална цена от към 150 лв.. Въприеки, че тя към момента се продаваше на касите на Българска народна банка за 108 лв., редом течеше и онлайн наддаване за нея като цената ѝ стигна 200 лв..

Ето какво описаха пред кореспондент на Българска телеграфна агенция част от чакащите на минусови температури жители:

18-годишният Иван Славов уточни, че Гоце Делчев е обичаната му историческа персона и по тази причина желае да има нещо, обвързвано с него. " Аз не натрупвам монети, само че това, че е с лика на Гоце Делчев ме стимулира да я купя ", сподели той. Полина Тодорова, която е на 23 години, счита че монетата е доста скъпа. " Тя има колекционерска стойност за мен. Знам, че Гоце Делчев е изобразен на нея ", уточни Тодорова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР