Огромен пожар бушува край Слънчев бряг, съобщава Флагман.бг. Пламнала е

...
Огромен пожар бушува край Слънчев бряг, съобщава Флагман.бг. Пламнала е
Коментари Харесай

Огнен ад в Слънчев бряг! Пътят за Варна е затворен, километрични задръствания

Огромен пожар бушува край Слънчев бряг, оповестява Флагман.бг. Пламнала е гората под Ханска шатра, като огънят се е увеличен в посока Кошарица. Пътят за Варна е затворен и се отбива през Дюлинския проход.

На място са изпратени пожарникари от Бургас, повече от 2 часа те се борят със стихията.

„Огънят е тръгнал от сухи треви и шубраци, само че поради мощния вятър и високите температури доста бързо се е увеличен, обхванал целия скат, трансферирал от другата страна на основния път към село Кошарица. Нещо ужасно е“, споделят очевидци от село Кошарица.

На място са изпратени пожарникари от Бургас и Поморие. Общо 19 огнеборци с пет противопожарни автомобила се борят със стихията. В гасителните действия са се присъединили и доброволци.

От ОДМВР-Бургас оповестиха, че потушаването на огъня е извънредно затруднено поради пресечения терен и мощните пориви напразно, които даже не са в една и съща посока.

В региона има голямо запушване и в двете направления.

Временно придвижването при км 202 на път I-9 Бургас – Варна в сектора Слънчев бряг – Обзор /проход „Приморски“/ е лимитирано заради горски пожар. Автомобилите до 3,5 т минават по път III-906 /Дюленски проход/. Обходният маршрут за тежкотоварните коли е: Провадия –Руен – Каблешково, оповестиха от АПИ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР