Огромен флаг на Европейския съюз, издигнат на Триумфалната арка в

...
Огромен флаг на Европейския съюз, издигнат на Триумфалната арка в
Коментари Харесай

Скандал в Париж! Свалиха знамето на ЕС от Триумфалната арка

Огромен байрак на Европейския съюз, повдигнат на Триумфалната арка в Париж в петък във връзка началото на шестмесечното френско ротационно председателство, беше свален през днешния ден, откакто провокира отвращение измежду десни и крайнодесни водачи, съобщи Ройтерс.

Френският държавен министър по европейските въпроси Клеман Бон, който в петък разгласи, че знамето ще остане " няколко дни " сподели, че то е било свалено по проект.

" По проект знамето трябваше да бъде свалено през днешния ден, не бяхме определили тъкмо време ", сподели Бон пред радио " Франс ентер ".

Той отхвърли тезата, че държавното управление се е предало, откакто крайнодясната лидерка Марин Льо Пен сподели през вчерашния ден, че ще се обърне към Държавния съвет на Франция с искане за събаряне на знамето на Европейски Съюз.

" Правителството беше насила да отстрани знамето на Европейски Съюз от Триумфалната арка - красива, патриотична победа при започване на 2022 година, сподели през днешния ден Льо Пен.

" Не сме се предали, проектът не се е променял. Аз изцяло имам вяра, че ориста на Франция е в Европа ", сподели Бон. Според него Льо Пен и другите критици погрешно са показали, че европейското знаме е изместило френското, защото последното не е издигнато непрекъснато на Триумфалната арка.

Френският президент Еманюел Макрон, който към момента не е споделил, дали ще взе участие на изборите през април, победи Льо Пен на втори тур през 2017 година с 66% против 34% поддръжка.

Според множеството социологически изследвания на идните избори те още веднъж ще се изправят един против различен и се чака, че Макрон още веднъж ще завоюва, само че с по-малка преднина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР