Ограниченията на сухопътните граници, наложени превантивно срещу разпространението на COVID-19

...
Ограниченията на сухопътните граници, наложени превантивно срещу разпространението на COVID-19
Коментари Харесай

Гърция удължи мерките до 12 октомври

Ограниченията на сухопътните граници, наложени превантивно против разпространяването на COVID-19 на гръцка територия, ще важат за интервала от 1 до 12 октомври 2020, осведоми БГНЕС. За туристи и задгранични жители, които нямат възбрана, влизането е позволено при две условия: само през България, т.е. през граничния пункт Промахон (Кулата) и то с негативен молекулен тест за COVID-19, изработен до 72 часа преди идването.

През всички останали гранични пунктове, които ще бъдат отворени в интервала сред 7:00 и 23:00 часа, влизането на територията на Гърция е разрешено единствено за избрани категории жители с негативен PCR тест.

Забраната НЕ се отнася за:
гръцки гражданилица, които имат позволение за престой и живеят в Гърция, заради безспорна нужда (професионални или медицински причини)за пренос на болнични коли, които влизат от Косово през Северна Македония в Гърция за хоспитализиране на пациенти – част от дипломатическия, боен или административен състав на държавите-членки на Европейски Съюз и на ЕУЛЕКС в Косово.
Допълнително решение за възбрана е за влизане в Гърция на жители на трети страни, като се изключи непрекъснатите поданици на Австралия, Грузия, Канада, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и ОАЕ.

Двата документа влизат в действие от през днешния ден и ще важат до 12 октомври 2020 година

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР