Ограничаването на дейността на физическите обекти доведе до ръст на

...
Ограничаването на дейността на физическите обекти доведе до ръст на
Коментари Харесай

Силно търсене на тези имоти

Ограничаването на активността на физическите обекти докара до растеж на онлайн търговията. За да се оправят с обслужването на този вид поръчки, куриерските компании и търговците с онлайн магазини подхващат дейности по метаморфоза на логистиката и доставките си. В резултат се ускорява ползата към складови площи до 1000-2000 кв.м в границите на София.

„ В сложни моменти и непрекъснато изменяща се пазарна конюнктура, фирмите търсят от ден на ден услугите на логистични компании (3PL), които понижават оперативните разноски, усилват резултата на синергията и носят спестовност от мащаба. Предвид намалелите физически продажби, усъвършенстването на разноските за превоз и логистика става все по-ключово за комерсиалните компании. Устойчивият ритъм на развиване на електронната търговия и куриерски услуги е главен мотор на търсенето на складови площи “, споделя Жоро Ангелов, управител „ Индустриални парцели и развиване на имоти “ в Cushman & Wakefield Forton.

По данни на компанията, търсенето на складови площи е предизвикано от онлайн продажбите, само че пазарът на логистични площи в София записва слаба интензивност при започване на 2020 година Макар за сегмента 2019-а да завърши с огромен размер приключено строителство и висока наемна интензивност, последствията от рецесията с ковид дадоха отрицателно отражение. За първите три месеца общото асимилиране се движи към 9500 кв.м, включвайки няколко контракта за наем и завършването на дребни планове за лично прилагане. Заради лимитираното предложение на съвременни логистични площи, се чака забележителна част от строящите се планове за отдаване чартърен да бъдат заети още преди завършването им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР