Оградите отделят парцелите от съседните имоти и улицата, и в

...
Оградите отделят парцелите от съседните имоти и улицата, и в
Коментари Харесай

Оградни пана – какво трябва да знаем


Оградите отделят парцелите от прилежащите парцели и улицата, и в това време обезпечават отбрана на къщата и хората в нея. В този смисъл те съставляват двупосочна отбрана – не разрешават на дребни деца и домашни любимци да излязат на открито без разрешение, а също по този начин предотвратяват влизането на непознати и домашни или други животни във вашия парцел.

Особено в случай че живеете покрай гора или на по-отдалечени места, оградата е от значително значение, с цел да ви защищити от диви животни, които могат да унищожат посеви, цветя и овощни градини.

Независимо от типа ограда, който изберете, тя би трябвало да е с високо качество, защото ще бъде непрекъснато изложена на всевъзможни атмосферни условия. Оградите могат да бъдат с неповторим дизайн или направа, което значи, че всеки детайл от нея ще е самостоятелно направен и съединен. Ако обаче желаете да се вместите в по-достъпна цена, без взаимни отстъпки в качеството, постоянно можете да си купите „ подготвена “ ограда.

В този случай са нужни поддържащи стълбове - бетонови, железни или дървени, а сред тях има „ заряд “, който се създава фабрично и се доставя, или се прави на място. Най-често срещаните огради и с най-хубаво съответствие цена/качество са оградните пана - те са изцяло модулни и се състоят от друг брой панели, които са авансово създадени, и са доста лесни за съчетание и сглобяване на място.

Панели за ограда

Панелните огради се създават от разнообразни материали. Сред тях най-разпространени са тези от дърво и метал, пластифицирана или поцинкована тел (мрежа). Предлагат се в разнообразни цветове, макар че хората най-често избират неутрални като сиво, кафяво или зелено. Височината на оградните пана е общоприета: 60 ​​см до 250 см.

Панелната ограда е най-разпространената дворна ограда, тъй като е лесна за монтаж и не изисква специфични предварителни знания или умения. Тъй като това е модулна и сглобяема панелна система, употребяваните са атрактивен вид, като в това време не губите нищо от главните функционалности на качествената ограда.

Панелната ограда в действителност е направена от плътни или перфорирани панели, или в случай че желаете по-висока пропускливост на въздух и светлина - от „ телена “ мрежа с правоъгълни отвори.

Монтирането на панелна ограда е доста елементарно и бързо. Можете сами да монтирате панелната ограда или да наемете занаятчия. Панелите се завинтват или прикрепят към греди или колони. Те би трябвало да бъдат заровени задоволително надълбоко и крепко, в противоположен случай всеки по-силен вятър може да ги преобърне и да унищожи цялата ограда. Именно тъй като е толкоз лесна за монтаж, оградните пана са най-разпространените оградни системи в през последните гогини.

Оградни пана – преимущества и дефекти

Най-големите преимущества на панелната ограда несъмнено са бързият монтаж и положителната цена. Ако изберете поцинковани или покрити с пластмаса железни плочи, поддръжката им ще бъде доста лесна. Панелна ограда, направена от подобен материал, ще издържи години. Панелните огради могат да се инсталират на съвсем всеки терен. При щета на обособените панели те могат да бъдат сменени с нови, като останалата част от оградата остава същата.

Поради еднородността и модулността на системата, на оградите от железни плочи им липсва автентичност и характерност - всички те наподобяват еднообразно.

Оградни пана - цена

Каква е цената на оградата от пана?

На всички ни е ясно, че цената е основен фактор при избора на всеки артикул, обстановката с оградите не е по-различна. Когато включим качеството в уравнението обаче, бързо ще установим, че за цената си оградните пана оферират едно извънредно положително решение, което удовлетворява съвсем всеки бюджет.

Цените на оградата от панели се разграничават според от височината на паната и материала от който са направени. Отделно, цената за монтаж на оградните пана варира според от терена, на който ще се построява оградата.

Ясно е, че панелна ограда с височина 1,2 m е по-евтина от същата с височина 2,0 m, само че също по този начин би трябвало да знаем, че цената не е пропорционална на височината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР