Оградата по границата е зле построена. Коловете са сложени на

...
Оградата по границата е зле построена. Коловете са сложени на
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Оградата по границата е зле построена

Оградата по границата е зле издигната. Коловете са поставени на по 10 см в земята с по една кофа бетон. Това е смешно за парите, които се похарчиха, само че това е минало. Сега има смисъл да се похарчат още пари тя да се заздрави.

Това съобщи в „ Лице в лице “ по бТВ някогашният шеф на Националната разследваща работа Димо Гяуров.

„ Афганистан не може да съществува независимо. Той ще разчита за някаква помощ и отсега нататък. Всичко е въпрос в идващото развиване на ситуацията вътре в страната, към нея и държанието както на талибаните, по този начин и на интернационалната общественост. Много е евентуално да има голяма бежанска вълна, трябваше да чакаме сходно развиване на обстановката още когато през предходната година се подписа съглашението сред Съединени американски щати и талибаните и изключително след април, когато американците оповестиха датата на формалното си евакуиране “, добави той.

По думите му е значимо, че сякаш самите талибани държат да съблюдават ангажиментите и едната от тях е да не позволен такова голямо преселение на народа си отвън териториалните граници.

„ Друг доста значим фактор е държанието на Иран, тъй като сега това се обрисува единствения вероятен път на бежанците по посока Европа. Не е доста ясно какъв е ползата на Иран, тъй като, от една страна, връзките сред Иран и талибаните са дълготрайни, само че от друга – има съществено разграничение на верска основа “, добави той.

Според Гяуров Турция към този момент няма икономическите благоприятни условия да приобщи нови бежанци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР