Оградата по българо-турската граница беше занемарена през 2013 г., отбеляза

...
Оградата по българо-турската граница беше занемарена през 2013 г., отбеляза
Коментари Харесай

Хората Са Бесни, Освиркват Свирепо! Валери Симеонов И Цветанов Се Видяха В Чудо! Елена Йончева Ги

Оградата по българо-турската граница беше занемарена през 2013 година, означи Цветанов и поздрави Елена Йончева за материала.

" Би трябвало да се даде цялата история за метода, по който започнаха да се построяват преградните уреди. Тук желая да споделя, че интервалът, в който беше визирано 2012 година - да фактически имаме сполучлив план ", сподели Цветанов.

Той уточни, че 2012 година, когато е завършил този план, след приключване на гаранционния период, тази система към този момент е била занемарена.
" Да, фактически това е пропуск, който беше изработен 2013 година ", разясни Цветанов.

Той регистрира и какви са триумфите на държавното управление в битката с бежанския поток.

" Материалът ще бъде тестван и от министър-председателя ", даде обещание Цветанов на лявата депутатка и изрично съобщи, че всички служби работят за ограничение на потока от мигранти.

Относно целевата помощ от 160 млн. евро, Цветанов разясни, че текат процедурите за видеонаблюдението, което да покрие цялата българо-турска граница.

Цветанов разяснява, че и България, и Турция работят извънредно добре, с цел да се обезвреждат мигрантските потоци. Цветан Цветанов показа, че част от информацията, показана във кино лентата, е известна на службите. Той разясни, че този филм ще бъде прегледан от съответните органи.

Филмът " Граница " на Елена Йончева съпостави българо-турската и гръцко-турската ограда - 1 метър ограда с съседен път в България коства 500 евро, а в Гърция цената е 250 евро.

Във кино лентата " Граница " излиза наяве, че оградата в Хасковска област е в границите на 33 км, като в първите 10 км оградата е двуредова.

В лентата Елена Йончева споделя, че на 12 март обектът се приема, като шефът на компанията строител Иван Михайлов я инспектира. Там са и регионалният шеф Станислав Дечев и регионалният координатор на ГЕРБ и народен представител Делян Добрев.

От кино лентата излиза наяве, че идващите 21 км – оградата е едноредова с мотив – заради засиления мигрантски поток.

В материала Йончева разяснява, че съгласно отчет на основния инспекторат на Министерски съвет от април 2017 година даденото напътствие за прекосяване към едноредова ограда не кореспондира със задание за планиране на оборудването.

Йончева попита дали става въпрос за корупция за сметка за нашата национална сигурност. Тя регистрира, че 200 млн. лева са дадени за 200 км ограда, а за 1 метър, дружно с прилежащия обслужващ път, са платени 500 евро.

Тя даде образец с Гърция, която също е построила ограда на границата си с Турция. Там са построени 12,5 км, като съгласно експерти това е дейно оборудване.

Във кино лентата се споделя още, че година преди строителството на страницата на гръцкото Министерство на вътрешните работи е оповестено публично разискване с в детайли изложение на заданието и техническите параметри. Гръцките медии дават гласност на осъществените работи и крайната цена – 3 млн. 160 хиляди евро или 250 евро на метър.

Във кино лентата Йончева показва, че една от най-рисковите зони в оградата на българо-турската граница е в региона сред Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово “. Става ясно и че от юли 2014 година забележителна част от видеонаблюдението не работи. Във кино лентата взе участие анонимно и чиновник на " Гранична полиция “.

Филмът сподели фотоси, направени от самите мигранти, които се популяризират сред тях, с цел да се види какъв брой гладко се минава през българска земя. В него Йончева отбелязва, че преградното оборудване се реже елементарно и прескача бързо.

Следи от мигрантите водят до прорязани сектори, които са закърпват с четка за зъби, дървени материали и тел.

При представянето на кино лентата в НДК пристигна и вицепремиерът Валери Симеонов. След прожекцията, Йончева съобщи, че се радва, че Цветанов и Симеонов са намерили време да изгледат лентата й и изрази вяра повече в никакъв случай да не се случват сходни неща.

Йончева: Показвам обстоятелствата от филм в " зоната на здрача "

Фактите в " Граница “ са в полза на България – разгласявам и гражданска платформа за сигнали за корупция, разгласи още създателят на кино лентата Елена Йончева. Тя прикани в тази платформа да се включат публицисти.

" Надявам се в действителност от това да излезе нещо съществено и тази страна да тръгне напред “, сподели тя.
" Истината е, че този филм не желаех да го демонстрирам сега. Имах желание да събера повече обстоятелства, повече доказателства, да проследим тези канали, само че откакто преградното оборудване влезе в " зоната на здрача ", изработен е опит сякаш да се забрани и глоби проявлението му, взех решение в този момент да покажа обстоятелствата, които са в полза на всички българи “, съобщи Йончева.

Тя прикани Цветанов да бъдат взети нужните ограничения прекосяването през границата да не става допустимо в бъдеще.

Нинова: Кой ще подаде оставка?

Смелият Бойко Борисов ще поеме ли отговорност за видяното във кино лентата " Граница “ – кой ще подаде оставка. Това попита водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след излъчването на кино лентата.

По думите й, Цветан Цветанов е трябвало да каже кой ще си подаде оставката и ще поеме отговорност за видяното във кино лентата.

„ Днес става въпрос за корупцията по време на ръководството на Бойко Борисов. Вие я видяхте с обстоятелства, документи и очевидци “, съобщи Нинова.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР