Огнян Дъскарев, преводач и журналистАмерика официално влезе в рецесия и

...
Огнян Дъскарев, преводач и журналистАмерика официално влезе в рецесия и
Коментари Харесай

Огнян Дъскарев: Разрушителното социалистическо вярване, че всяко правителство може да харчи, колкото иска води до тежка бедност, пълни гробища и гладни бунтове

Огнян Дъскарев, преводач и публицист

Америка публично влезе в криза и западните медии още веднъж се провалиха. Но се случи и още нещо. Вчера министерството на търговията на Съединени американски щати разгласи, че стопанската система се е свила с 0.9% във второто тримесечие на тази година, от април до юни включително В първото тримесечие на тази година американската стопанска система понижа с 1.6%, т.е.тук има класическа криза. Едва ли някой от елементарните американци е обърнал внимание на това определение за криза, тъй като елементарните американци я усещат на гърба си - рецесията.

В същото време инфлацията вилнее безнаказано и безотговорно из Америка и по този начин към този момент се трансформира в най-големия налог, натрапен от Байдън върху елементарните хора - 9.2% нарастване за всичко, което има цена. Най-високото нарастване на цените в Съединени американски щати от началото на 80-те. Основната причина за инфлацията са към 1.5 трилиона $, напечатани без покритие от Федералната банка на Съединени американски щати. Байдън и хората му желаеха да напечатат още към 5 (пет) трилиона $ (!!), с цел да изпълнят социалистическите си безумия, само че за благополучие не съумяха.

Но има друга основна причина: разрушителното социалистическо поверие, че всяко държавно управление може да харчи, колкото желае и да усилва националния дълг, без последици. Това съгласно днешните социалисти се споделя Modern Monetary Theory и е оправданието за неуспеха на всеки социалист под слънцето. Това поверие води до тежка беднотия, цялостни гробища и гладни протести. В резултат настоящето социалистическо федерално държавно управление на Съединени американски щати изхарчи от януари 2021 до през днешния ден допълнително към седем трилиона $, с цел да реализира нищо с изключение на криза и 9.2% нарастване на цените на всичко в Америка. Е, работи ли социализмът?

В същото време Байдън и хората му напълно беззаконно не престават да държат необятно отворена южната граница с Мексико, през която влязоха към този момент 2,4 млн. противозаконни имигранти, откогато Байдън е на власт, не по-малко от 99% от тях без никакви умения, т.е. те ще тежат ужасно на федералния бюджет, който би трябвало да заплаща за квартири, храна, опазване на здравето и учебни заведения за децата им. В 2021 повече от 107 хиляди американци умряха от опиати, основно Fentanyl, китайско произвеждане, който се придвижва основно през необятно отворената южна граница, от картелите. Тук има сатанинско взаимоотношение сред Байдън и хората му, ККП и картелите. Това го запомнете! Вж линк: Това е злополуката.

Ето безчестието: първокласните западни медии, най-големите за които се сещам дали оповестиха за горното? Отговор - не, или съвсем не. Като цяло оглушително мълчат! Но в Съединени американски щати към този момент даже и левичарските медии, бранители на американския социализъм няма по какъв начин да скрият злополуката и срамежливо оповестяват нещичко. А тукашните медии дали оповестиха нещо за това нагоре? Отговор: нищо не оповестиха. Мълчанието на западните и българските медии (като цяло) е непочтеност и е цялостно отричане на професионалната им чест. Но какво е " още нещо "?

Провалът на настоящето българско държавно управление правилен възпитаник на американската и западноевропейската левица. Това зловредно и злополучно държавно управление оставя страната в цялостна неопределеност за идващата зима, нека да не е тежка. Не си припомням по-бездарни политици от началото на Прехода, само че тогавашните политици се учеха в работата си, тъй като нямаше от какво да се научат. За разлика от сегашните. Както и да е - за прощален път дребната балканска страна попадна в страшния водопад на международните безумци и безчестници. Във водопада на злополуката и безчестието, само че този път Made in the West!
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР