Огледите на мястото на опита за атентат срещу главния прокурор

...
Огледите на мястото на опита за атентат срещу главния прокурор
Коментари Харесай

Следовател от мястото на атентата срещу Гешев: Обследван е всеки сантиметър от епицентъра на взрива

Огледите на мястото на опита за атентат против основния прокурор Иван Гешев не престават повече от 15 часа. Извършен е оглед на цялата околност и на автомобила, в който е пътувал обвинтел номер 1. Това сподели пред публицисти следовател Мариан Маринов на брифинг на мястото на гърмежа във вилна зона „ Ярема ”, съобщи NOVA.

„ Бригада от специалисти обследва всеки сантиметър от мястото на епицентъра на гърмежа - цялото асфалтово покритие към него, дървесната растителност и почвата. Беше претърсено за следи и материални доказателства за взривно вещество. Назначена е експертиза, която ще покаже типа на взривното вещество, количеството, тротиловия еквивалент и произхода - страната, от която е закупено. Извършен е оглед и на автомобила на основния прокурор ", изясни следовател Маринов.

По делото за опита за нападение ще се привлекат интернационалните специалисти за правене на експертизите в хода на следствието, сподели представителят на основния прокурор - Сийка Милева.

" Много неща бяха открити - железни, дървени и пластмасови частици и даже камъчета. Всичко, което допуска съществуване на следи от въздействието на взривно вещество, е взето и ще се изследва от движимостите лица. Има и частици с формата на сачми и елементи от сачми ", разкри още следовател Маринов.

 

Приключва работата на терен след опита за атентат против основния прокурор Иван Гешев. Оттук нататък ще се работи с оперативните служби на Министерство на вътрешните работи, служби за сигурност и всички интернационалните партньорски служби, сподели още Маринов.

 

Маринов съобщи, че на този стадий не може да каже, че има обвинени. Разследването ще бъде обективно, всестранно и ще се изследват всички вероятни версии.

 

Не конкретизираха какви са вредите по автомобила и дали се работи по гореща диря.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР