Огънят избухна в понеделник в база за вторични суровиниБезсънна нощ

...
Огънят избухна в понеделник в база за вторични суровиниБезсънна нощ
Коментари Харесай

След 12-часова борба пожарът в Пазарджик бе овладян

Огънят избухна в понеделник в база за вторични първични материали

Безсънна нощ в Пазарджик поради голям пожар, който обхвана площадка за автомобилни боклуци, осведоми

Огнената буря бързо се е разпростряла на доста огромна повърхност. На място с огъня се бориха повече от 10 пожарни екипа. Малко преди обяд пожарът на площадката за вторични първични материали беше напълно сподавен. В борба със стихията се включиха огнеборци от общо седем обитаеми места. Борбата с пламъците продължи повече от 12 часа, в това число през нощта. Добрата вест е, че няма потърпевши служащи. На място са горели елементи от остарели коли и смазочни материали. Причините за пожара се обясняват.

Вчера в късния следобяд базата с автомобилни боклуци се трансформира в огнен пъкъл. Първи пристигнали пожарникарите от Пазарджик. Скоро пристигнало подкрепление от още градове - Пазарджик, Панагюрище, Белово, Пещера, Пловдив, Карлово. 12 часа след експлоадирането на стихията пожарът е локализиран. Според регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи са горели елементарно запалими предмети.

„ Пластмаси, разнообразни типове полимери, гумени уплътнения, резервоари, допускам, с остатъчни горива вътре в тях. За наслада нямаме потърпевши хора “, сподели представителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов.

Георги, Христо и Янко са очевидци на пожара. Пламъците следили от локалното кафене в един от пазарджишките квартали.

„ Отведнъж се взриви. Гледката е като в Украйна. - пушек, пушек “, спомня си Георги Битов.

Според различен от мъжете преди базата да избухне в пламъци, се чул мощен пукот. „ Там бях надзирател преди години – гърмяха резервоари. Вчера гръмна един силно”, споделя Христо.

Свидетелите на огнения пъкъл си спомнят, че след гърмежа се издигнала димна завеса, а пламъците били високи към 5-6 метра. Част от мъжете се изплашили, че огънят може да доближи до къщите им.

Най-голямото предизвикателство пред огнеборците през нощта е било непрекъснатото доставяне с вода поради терена, на който се намира базата. В района са осъществени замервания на чистотата на въздуха. От екоминистерството обявиха, че съгласно резултатите не са достигнати алармените прагове на серен и азотен диоксид.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР