Официално бяха открити 3 нови специализирани входящи трасета за товарни

...
Официално бяха открити 3 нови специализирани входящи трасета за товарни
Коментари Харесай

Открити са 3 нови специализирани входящи трасета за товарни автомобили на ГКПП „Капитан Андреево“

Официално бяха открити 3 нови профилирани входящи трасета за товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Митници “.

По време на специфична гала шефът на организацията Павел Геренски , вицепремиерът по публичния ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Дерменджиев , вицепремиерът по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев и посланикът на Турция в България Айлин Секизкьок откриха 2 изцяло оборудвани нови трасета за товарни транспортни средства със артикули, подлежащи на формален надзор, както и трето в допълнение трасе за извънгабаритни товари.

Непосредствено след разкриване на трасетата транспортният министър и дипломат Айлин Секизкьой подписаха Меморандум за съгласие сред България и Турция за железопътен превоз. С документа двете страни удостоверяват подготвеност да си сътрудничат за построяването на нов граничен железопътен преход при Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “ за улеснение на железопътния превоз.

Пред публицисти министър Алексиев благодари на Турция за взаимната работа и дефинира откриването и подписването на меморандума като основна крачка в развиването на района. Той регистрира, че през 2022 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ са минали близо 1 милион товарни транспортни средства. Усилията на служебното държавно управление е понижило доста изчакването на товарните транспортни средства, а след разкриване на новите трасета, то ще се сведе до 8 часа .

Посланик Секизкьок благодари на Агенция „ Митници “ и всички виновни институции, както и посочи, че приоритет за Турция е повишение на пропускателната дарба за пунктовете по общата ни граница.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР