Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова поиска от

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова поиска от
Коментари Харесай

Москва поиска обяснения от посолството на САЩ във връзка със съобщението за терористичните атаки в Русия

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова изиска от посолството на Съединени американски щати в Москва да изясни публикуването на предизвестие към американците за опцията от терористични офанзиви в Русия.

„ Посолството на Съединени американски щати в Москва издаде предизвестие към американците за вероятни терористични офанзиви в Русия. Въпрос към посолството на Съединени американски щати в Москва: предадохте ли съответните данни на съветските си сътрудници по партньорските канали? Ако не, по какъв начин би трябвало да се схваща това? “, написа Захарова в канала си в Telegram.

Припомняме, че на 14 декември предходната година осведомителният център на Националния антитерористичен комитет (NAC) съобщи, че специфичните служби и правоохранителните органи през 2021 година са предотвратили осъществяването на редица терористични офанзиви на територията на Русия.

През годината 23 бандити, в това число четирима водачи на банди, бяха обезвредени в Русия, 312 бойци-терористи бяха арестувани, а активността на 62 секрети кафези на интернационалните терористични организации беше спряна от службите за сигурност и правоприлагащите органи.

В началото на декември беше арестуван гражданин на Киевска област - сътрудник на Главното ръководство на разузнаването (ГУР) на Министерството на защитата на Украйна, който беше изпратен в Русия за осъществяване на терористичен акт.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР