Официалният представител на руското Министерство на външните работи Мария Захарова

...
Официалният представител на руското Министерство на външните работи Мария Захарова
Коментари Харесай

Русия поиска доказателства, че Лондон не държи семейство Скрипал като заложници

Официалният представител на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова изиска от Англия да потвърди, че семейство Скрипал , за които се твърди, че са били отровени минали месец в английското градче Солсбъри предишния месец, не са държани като заложници от управляващите на Обединеното кралство, предава Reuters.
Захарова съобщи, че разжалваният някогашен полковник от съветското Главно разследващо ръководство ( военното разузнаване – ГРУ) Сергей Скрипал и щерка му Юлия са изолирани от английските управляващи към този момент от един месец и до тях не се позволява никой.
Тя добави, че има подозрения за достоверността на предаденото скорошно заявление на Юлия, че не желае помощ от Русия.
Междувременно от Англия обявиха, че са поискали привикване на изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за разискване на резултатите от следствието на Организацията за възбрана на химическото оръжие (ОЗХО) по случая „ Скрипал “, предава AFP.
Според разкритото обобщение, оповестено от ОЗХО, проверяващият екип на службата е открил, че семейство Скрипал фактически са отровени с нервно-паралитично вещество, само че не е съумял да откри неговия генезис.
Заседанието на Секретен сътрудник би трябвало да се организира идната седмица, както настояват от английското непрекъснато посланичество в Световната организация.
По-рано стана ясно, че на 18 април ще се организира съвещание на изпълнителния съвет на ОЗХО по отношение на отчета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР