Официалната церемония по връчване на отличията на Университетска болница Лозенец“

...
Официалната церемония по връчване на отличията на Университетска болница Лозенец“
Коментари Харесай

Министър Меджидиев връчи годишните награди на медици в болница Лозенец

Официалната гала по връчване на оценките на Университетска болница „ Лозенец “ за постигналите високи резултати в професионалната активност за 2022 година се състоя на 13 декември в Зимната градина на лечебното заведение, оповестиха оттова.

Официален посетител на събитието бе здравният министър доктор Асен Меджидиев.

Церемонията стартира с осъществяването на коледни песни, подарък от студио „ Мирикъл “ с началник Нели Стойчева. Ангелогласните Катрин, Моника, Йоанна-Лора, Петя и Тодор бяха приветствани от присъстващите чиновници – лекари, медицински сестри, санитари и представители на администрацията.

Директорът на болничното заведение доктор Христо Стоянов благодари на целия екип за напъните, за персоналния принос на всеки чиновник, работил безрезервно за издигане престижа на лечебното заведение.

„ В края на една сложна година, изпълнена с голям брой провокации, с горделивост можем да отбележим, че всички ние сме създали всичко по силите си в името на благородната идея “, сподели той.

В своето изложение министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев съобщи, че прави оценка високо напъните на екипа на УМБАЛ „ Лозенец “ за организирането на първото в историята й събитие за награждаване на най-изявените медици, показали извънреден професионализъм през годината.

„ Убеден съм, че толкоз всеотдайни сте и всички, които работите в УМБАЛ „ Лозенец “, акцентира министърът. Той увери присъстващите, че в отдадеността на задачата за запазване здравето на българските жители Министерството на здравеопазването е техен сътрудник.

„ Подкрепяме ви и знаем, че ще продължите да усъвършенствате своята работа и да развивате лечебното заведение в отговор на високите модерни стандарти за качество и успеваемост на медицинските услуги. “, приключи доктор Меджидиев.

Министър Меджидиев връчи грамоти и плакети на най-изявените медици, показали извънреден професионализъм през годината.

„ Лекар на годината “ на болница „ Лозенец “ стана доктор Ембие Азис от Клиниката по кардиология, а здравна сестра на годината – Фатиме Шайгова от Операционен блок.

Доц. доктор Йорданка Узунова е „ Лекар на годината на Медицински център „ Лозенец “, а „ Медицинска сестра на годината “ – Невена Тотева от Кабинета по урология.

Останалите наградени са:

Д-р Джем Фърънджъ  от Клиниката по кардиология – „ Специализант на годината “;

Никола Стоичков – Отделение по физикална и рехабилитационна медицина – „ Рехабилитатор на годината “;

Живка Иванова – Операционен блок – „ Санитар на годината “;

Присъдена бе и една специфична премия – „ Изборът на пациента “, учредена въз основата на формалната статистика от уеб страницата за посещаване на страницата на съответния доктор. Наградата завоюва доктор Герасим Темелков от Отделението по гастроентерология с 1447 визити в уеб страницата. Призът бе връчен от специфичния посетител на церемонията – известната актриса, режисьор и продуцент Искра Радева.

Живка Лазарова от Отделението по интензивно лекуване стана „ Реанимационна сестра на годината “, а „ Акушерка на годината “ е Тинка Томова, наградена за дълготраен стаж в Родилна зала.

Три са груповите награди:

„ Екип на годината “ е екипът на Клиниката по сърдечносъдова хирургия; „ Клиника на годината “ е Клиниката по кардиология, а „ Отделение на годината “ – Отделението по гастроентерология.

В края на церемонията шефът на лечебното заведение доктор Христо Стоянов награди и четирима чиновници от администрацията за реализирани високи резултати в професионалната активност – Петя Димитрова, основен счетоводител на болничното заведение, Ирена Махлелиева, шеф отдел „ Управление на информацията, качеството, пациентопотока, образователната и научна активност “, Илия Петров – админ и Нели Иванова – специалист „ Връзки с обществеността “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР