Официалната сръбска политика не се е отказала от престъпните си

...
Официалната сръбска политика не се е отказала от престъпните си
Коментари Харесай

Партия на демократичното действи: Додик заплашва бошняците точно както мракобеса Караджич

„ Официалната сръбска политика не се е отказала от незаконните си цели и от използването на политиките, избрани в Меморандума на САНУ “.

Това обявиха от „ Партия на демократичното деяние “ (ПДД) в отговор на реакциите на публични лица от Сърбия и Република Сръбска (РС) във връзка оповестяването на приемането на резолюцията на Организация на обединените нации по отношение на геноцида в Сребреница, заяви „ Сараево таймс “.

" Най-очевидното удостоверение за това са фашистките изказвания на Милорад Додик, че " сърбите не могат да живеят с мюсюлманите, бошняците " и че " 25% от територията на Босна и Херцеговина (БиХ) са задоволителни за бошняците ", обявиха от ПДД.

Според партията изказванията на Додик са най-пряката опасност към бошняците от времето на заканите на Радован Караджич.

Международният арбитражен съд за някогашна Югославия признава Караджич за отговорен в геноцид, военни закононарушения и закононарушения против човечеството, наказан е на пожизнен затвор.

" Защото изказванието, че " сърбите не могат да живеят с бошняците " и че бошняците би трябвало да бъдат лимитирани до 25% от територията, може да бъде реализирано единствено посредством разпалване на нова серпантина на злото и насилието, сходна на тази, която в миналото предизвикаха Милошевич, Караджич, Младич и други ", а политиката на " етническо разделяне " и етническо пречистване, която са провеждали, е довела до геноцид и други тежки военни закононарушения, прибавят от партията.

" Но също по този начин и със страданията на сръбския народ и пожизнен затвор за множеството сръбски военни водачи. В същото време Босна и Херцеговина и бошняците оцеляха, което би трябвало да бъде явен урок и обръщение за всички ", обявиха от ПДД.

Те настояват, че в този момент политическите наследници на наказаните военнопрестъпници желаят да забранят разискването на геноцида и закононарушенията, представяйки го като " офанзива против сръбския народ ".

" Всъщност те нанасят непоправими вреди на самия сръбски народ, а не на някой различен, като натоварват груповата виновност за делата на обособени хора върху неговите плещи. В същото време, до момента в който приказват за " опасността за сърбите ", те заплашват и наскърбяват бошняците, а в Сребреница, където е осъществен геноцид, желаят да сърбизират този град, като трансформират имената на улиците ", подчертаха от ПДД.

Те означават, че резолюцията на Организация на обединените нации по отношение на геноцида в Сребреница е нужна точно поради тях и тяхната политика.

" Освен това са нужни по-силни и съответни стъпки от страна на всички, които ще поддържат приемането на резолюцията, с цел да оказват помощ за своевременното прекъсване на сходна политика ", заключиха от партията. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР