Официален старт на модернизацията на три пловдивски училища ще бъде

...
Официален старт на модернизацията на три пловдивски училища ще бъде
Коментари Харесай

Обновяват три пловдивски училища

Официален старт на модернизацията на три пловдивски учебни заведения ще бъде даден през днешния ден.
Става въпрос за ОУ „ Екзарх Антим I “, ОУ „ Елин Пелин “ и СУ „ Пейо Кр. Яворов “. Проектът планува саниране на постройките за по-добра енергийна успеваемост. Финансирането е обезпечено от програмата на МОН за рационализация на просветителна инфраструктура.
Стартът на плана ще стартира в ОУ „ Екзарх Антим I “ в 13:30 ч., след което ще продължи с ОУ „ Елин Пелин “ и СУ „ Пейо Кр. Яворов “. Участие в събитието ще вземат зам.-кметът Владимир Темелков и кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов.
Модернизацията на учебните заведения се прави по остарялата стратегия на МОН и новият кметски екип довършва започнатите плановете, посочи за Plovdiv24.bg заместник-кметът по обучение, бизнес развиване и европейски политики Владимир Темелков. От страната са обезпечени безплатна финансова помощ в размер на 25 милиона лв., а съфинансирането от общината е за 5.5 млн. лева
Общо 9 плана ще се осъществят през 2024 година. Три от тях са по програмата на МОН – създаване на физкултурен салон за ОУ „ Екзарх Антим I “ и нови спортни площадки за ОУ „ Райна Княгина “ и ОУ „ Яне Сандански “. По Националния проект за възобновяване и резистентност ще се модернизира просветителната среда в НУ „ Климент Охридски “, ОУ „ Тодор Каблешков “, СУ „ Пейо Кр. Яворов “, ОУ „ Екзарх Антим I “, ОУ „ Елин Пелин “, както и ремонт и рехабилитация на общежитието към ЕГ „ Иван Вазов “ (Руската гимназия).
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР