Официален Лондон ще внесе своите предложения по отношение на размера

...
Официален Лондон ще внесе своите предложения по отношение на размера
Коментари Харесай

Лондон ще каже финансовата съставляваща на Brexit на срещата на ЕС през декември

Официален Лондон ще внесе своите оферти във връзка с размера на сумата за заплащане на Брюксел за несъблюдение от страна на Англия на отговорностите пред Европейския съюз поради Brexit на идната среща на Европейски Съюз на 14 декември. Това заяви в неделя в изявление за Би Би Си министъра на финансите на Англия Филип Хамънд.
„ Ние ще внесем нашите оферти в Европейския съюз по време на срещата. Уверен съм в това “, сподели той, само че не посочи дали управляващите ще ги разгласяват.
Министъра на финансите на обединеното кралство се разгласи и в интерес на установяване на по-голяма ясното по въпроса за периодите на преходния интервал. Той би трябвало да бъде задействан след формалното излизане на Англия от Европейски Съюз в нощта от 29 против 30 март 2019 година, с цел да може да се смекчи резултата от Brexit за деловите среди.
„ За нас е належащо преходният, имплементационен интервал да бъде избран колкото се може по-скоро. Би ми се желало този въпрос да бъде координиран през идващите месеци “.
„ След това може да стартираме да работим по детайлите, само че скорошната разработка на главното съглашение ще дава отговор на ползите и на Англия, и на Европейския съюз “, добави той.
Хамънд засегна и въпроса за бъдещият граничен режим сред излизащите от Европейски Съюз дружно с Англия, Северна Ирландия и оставащата в състава на Европейски Съюз Република Ирландия.
„ Съществуват проблеми към това по какъв начин ще реализираме надзор върху тази граница. Това може да се реши единствено в подтекста на по-широко схващане за бъдещите търговски взаимоотношения сред Англия и Европейски Съюз. Това е като „ кокошката и яйцето “: първоначално ние би трябвало да решим общите проблеми на взаимоотношенията, а по-късно да разгледаме въпроса по какъв начин ще решаваме и казуса с границата с Ирландия “, разяснява Хамънд.
В неделя изданието Sunday Times заяви, че управляващите в Европейски Съюз са основали и работна група, която работи по така наречен „ неприятен сюжет “, т.е. за подготовка за излизане на Англия от Европейски Съюз без съглашение. Изданието осведоми също по този начин, че в столиците на страните от Европейски Съюз се прави и подготовка за предприемане на изключителни ограничения на национално равнище, при положение, че Лондон и Брюксел не могат да сключат съглашение по Brexit.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР