Офицери от резерва разпространиха призив към армията и обществото да

...
Офицери от резерва разпространиха призив към армията и обществото да
Коментари Харесай

Офицери с обръщение към армията и обществото: Разграничете се от призивите на Шивиков за бунтове и метежи – обслужват руски интереси

Офицери от запаса разпространиха апел към армията и обществото да не е подават на провокациите на скандалния ген. Димитър Швиков, който от няколко дни предизвика от страницата си във фейсбук за протести и подкопаване на конституционния ред в страната. Шивиков пропагандира непосредствено за бунт пред президентството в деня и часа на връчване на втория мандат за сформиране на държавно управление.

Ето и цялостния текст на офицерския апел, публикуван до медиите:

Обръщение-призив
към офицерите от въоръжените сили и към цялото българско общество

Уважаеми генерали и офицери – и настоящи, и Вие от запаса и запаса, не се замесвайте в противоконституционни прояви и дейности. Незабавно и изрично се разграничете от офицери, които приканват към протести, метежи и подкопаване на конституционния ред в страната ни!

Уважаемо българско гражданско общество (включително политици, народни представители, министри, магистрати и всички производни държавни и локални длъжностни лица и субекти, отворете необятно очи и вижте, и чуйте, тъй като доста елементарно може да стане късно за всички ни!
Свидетели сме към този момент и навън и без никакви превземки, приканване към бунт и протест. Призиви, неведнъж отправяни от върховен български офицер, военачалник от българската войска, с известно име и престиж измежду русофилите, покровител на сатрапа и военнопрестъпник Путин и на неговия незаконен режим, покровител на съветската експанзия против суверенна Украйна, на съветските убийства, изнасилвания и грабежи.

Този военачалник от запаса не се свени да се кичи – безпричинно – с моралната мощ на офицерското звание и чест, и от тази висота да приканва към събаряне на конституционния политически ред в страната ни. И този човек не е самичък! Имената на другите можете да видите, да вземем за пример, измежду участниците в по този начин наречения поход за мир, който е в действителност сласт за „ русский мир “ и срещу ползите на България. Шивиков и кресливата кохорта към него, най-вече някогашни политически офицери на Българска комунистическа партия и сътрудници на комунистическата Държавна сигурност, претендират да са политици и водачи на запасното воинство, само че работят деструктивно измежду редовете на българското общество и войска.

А в армията, за разлика от българския политически живот,

офицерите помним кой кой е и какво е направил

И няма две отзиви по отношение на генерала Димитър Шивиков, който преди няколко години, достигнал до висшия боен пост пълководец на бригада, се оказа внезапно съден за голям брой дребни кокошкарски обири и мошеничества. От него беше снето доверието и му беше отнето правото да борави със секретна информация. Последвалото го овакантяване на армията, дали заради криворазбрана благосклонност и малки врати в закона, дали с цел да не загуби пенсията и двайсетте заплати при уволняване, или поради нечии зависимости и скрити политически проекти, не беше съпроводено с дължимото му позорно разжалване.
Милостта не постоянно поражда признателност, нито безусловно води до осъзнаване на грешките. Но пък оказа помощ да забележим „ дупките “ в закона, позволяващи човек, поддържащ злото – призоваващ за поддръжка на терористичната страна Русия, за поддръжка на Путин и военнопрестъпническата войска на Руската федерация, да стигне даже до апели за бунт и възпрепятстване на конституционно-установения политически развой в страната ни.

И подобен човек се е изкачил до военачалник?!
Неговите обръщения към НАРОДА са аморални и лъжливи. Защото същият този народ – харесва ни или не, даде своя глас и сподели по какъв начин желае да бъде представляван политически. И тъкмо в осъществяване на Гласа На Народа, въплътен в Конституцията, в законите и в резултатите от изборите, сме очевидци на дейностите на политическите фактори в държавното ни устройство, наречено конституция. Направили сме я толкоз добра, колкото знаем, колкото можем, и доколкото имаме опит и мъдрост. Но в тази Конституция няма нито отпадъци, нито шарлатани, нито пък е позволено на един недоразжалван и недоосъден някогашен военачалник, изживяващ се като политик, да се пробва със мощ да постанова своите хрумвания и незаконни планове, злоупотребявайки с военното си звание. Призивите за принудително разтрошаване на конституционния ред постоянно са заслужавали „ стамболов “ отговор. Не постоянно са го получавали, за жалост.

Обръщаме се и към армейските офицери на дейна работа: чест им прави, че пазят безмълвие. Но дано не хранят илюзии – всички знаем какъв брой всеобщо публикуван в министерството на защитата и в Българската войска е телефонният звън от руската съветска ария „ Вставай страна огромная “, който с изключение на в доста от техните телефони, звъни и в доста от техните глави. Затова наш дълг е намерено и ясно да ги предупредим: помнете и не изменяйте на своята клетва и на своя дълг – да служите на народа! А българският народ е избрал своите представители и те са в Народното събрание. Да, този развой към момента не е съвършен, само че наша обща работа е да го създадем по-добър.
И това не става със силата на армията!
Защото тогава към този момент, от България няма да остане нищо!

А в случай че някой от високо място ви дава знаци, с които ви нашепва друго, то знайте, че той е изменник и предател на България.
Българската история знае доста превратаджии и непознати прислужници на най-високи военни и държавни постове – от превратаджиите и метежниците офицери-русофили при Стамболов, през съветските шпиони, генералите Владимир Заимов и Иван Маринов, та до днешния, не военачалник, а срам Шивиков, който се изживява като политик, а и няколко нему сходни. Министър-председателят Стефан Стамболов сподели каква орис чака офицерите превратаджии и метежници – съветски прислужници.
Днес България търси новия собствен Стамболов. Защото офицери-патриоти, които не не помнят, че пътят и мястото на България постоянно е бил и ще бъде в Европа и в международната цивилизация, има и тези офицери са болшинство.

София, 29 май 2023 година

Подписали офицери от запаса и запаса:

Стефан Димитров, генерал-майор

Съби Събев, генерал-майор

Ангел Златилов, военачалник

Васил Данов, капитан първи сан, член на УС на АСБ

Владимир Миленски, полковник, член на УС на АСБ

Диман Георгиев, полковник, член  на АСБ

Ангел Игнатов Ангелов, капитан

Георги Пешев, полковник

 Красимир Минчев, полковник

 Сашо Стойков, полковник

 Митко Иванов, полковник

Христофор Ачков, полковник
Камелия Димитрова – чл.УС на СОРА 

Вилис Цуров, полковник, ръководител на УС СОРА

Иван Гоцев, капитан 3 сан

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР