Офис площите във Великобритания са намалели по време на пандемията

...
Офис площите във Великобритания са намалели по време на пандемията
Коментари Харесай

Пандемията свива офис площите във Великобритания

Офис площите във Англия са намалели по време на пандемията и се чака процесът да продължи. Свиването е част от огромната смяна в бранша, като разработчиците на планове са подложени на напън да създадат работните пространства по-гъвкави и по-екологични в отговор на изменящите се модели на работа. Работата от у дома е един от основните фактори за зад намаляването на офис пространствата, демонстрират данните на Valuation Office Agency. Според организацията, която е част от митническата администрация, офис площите са намалели с 2% в годината, която завърши на 31 март 2020 година Това е спад от 1.6 млн. кв. метра, което е петнайсет пъти повече от най-голямата офис постройка, която беше приключена по време на пандемията - Bishopsgate, оповестява Financial Times.

Друг фактор, който е изиграл своята роля за развиването на наклонността, е, че по време на първия локдаун строителството беше краткотрайно спряно. Това сигурно е отказало част от вложители да изградят сходни здания и е забавило завършването на други. Средните равнища на претовареност на офисите на Острова също пада, като в седмицата преди Коледа тя доближи 10%. През по-голямата част от предходната година равнището беше към 20%.

По време на пандемията се следи и блян към превръщане на офисите в жилища. Това беше задвижено от " неповторимите условия по време на пандемията на отдалечената работа и решението на държавното управление да разшири разпоредбите за развиване, което разрешава смяна на предназначението на постройките от търговски към жилищни с минимално позволение за обмисляне ", счита Дейвид Роулънс от правната компания Boodle Hatfield.
Търсят се съвременни офиси
Според разнообразни консултантски компании в бранша обаче най-вероятно наклонността се е засилила доста след 31 март 2020 година, за когато са резултатите. " Нашето мнение е, че нямаме потребност от толкоз офис пространство в Обединеното кралство или където и да било другаде, в случай че високото равнище на гъвкава работа, което следим от началото на пандемията, се резервира. Разумно е да се каже, че тази наклонност би трябвало да се случи ", сподели пред Financial Times Мат Оукли, началник на проучването на европейските търговски парцели в компанията за недвижими парцели Savills. Оукли също по този начин счита, че тази наклонност ще се резервира и даже ускори след края на пандемията. Според компанията му един от всеки 10 офиса ще стане непотребен в идващите пет години, без значение дали тъй като не покрива условията на работодателя, или тъй като не покрива екологичните стандарти, които се чака да стават все по-строги.
Реклама
Boodle Hatfield пък при разбора на данните на организацията открива, че намаляването на офис пространството в провинцията е много по-изразено спрямо огромните градове. В региона на Голям Лондон спадът е 3%, до момента в който в покрайнините на града то е най-малко двойно по-голямо, демонстрират данни на Boodle Hatfield. Според Дейвид Роулънс, който е сътрудник в компанията, това е по този начин, тъй като коронавирусът е пренаредил целите на работодателите, които виждат опция за понижаване на разноските в прекосяването към отдалечена работа. Според него обаче високотехнологичните и нови офиси ще продължат да притеглят компании, тъй като по този начин служащите ще имат мотивация да идват в офиса.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Строителство и имоти
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР