Офертата на американската страна за F-16 е пристигнала, ВВС я

...
Офертата на американската страна за F-16 е пристигнала, ВВС я
Коментари Харесай

Офертата за изтребителите F-16 е тук, какво следва

Офертата на американската страна за F-16 е пристигнала, Военновъздушни сили я проучват. Това сподели на брифинг военният министър Драгомир Заков.

„ Вчера идентифицираха 32 линии по контракта, по които имат въпроси. Трябваше да има изясненост по тези въпроси, когато са водени диалози. Трябва спомагателни диалози с американска страна ”, сподели Заков, цитира Нова. И разясни, че това значи, че планът за капиталов разход няма по какъв начин да бъде утвърден в границите на това държавно управление.

„ Остава планът да бъде утвърден и придвижен от служебното държавно управление и вероятно идващ парламент да бъде прегледан и утвърден предстоящ контракт ”, сподели Заков. Той изрази вяра, че ще има политическа воля този плана да бъде приключен.

„ Този план вкарва Военновъздушни сили в 21 век ”, сподели Заков. „ От изключителна значимост е Военновъздушни сили да придобият нов многоцелеви изтребител ”, добави той.

„ Това държавно управление и политическият кабинет на МО реализираха, в съществени диалози с американска страна, невиждани условия за България по американската стратегия за задгранична помощ – както във връзка с помощта от 25 милиона $ за един от трите контракта, по този начин и във връзка с нашето изискване – първата вноска по възможен втори контракт да бъде отлагана от нас, с наше искане, досега, в който дойдат първите самолети от първите 8. Това беше изпълнено. Това е невиждано ”, сподели Заков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР