Офертата, която България е приел, за седемте танкера е в

...
Офертата, която България е приел, за седемте танкера е в
Коментари Харесай

Петков непреклонен. Осигурил по-евтин газ с танкери

Офертата, която България е приел, за седемте танкера е в границите на рамковия контракт и тя е наложителна. С други думи, в случай че България изиска тези танкери, предлагащата компания не може да откаже ", съобщи експремиерът Кирил Петков в изявление за Нова телевизия.

" За октомври и ноември бяхме подготвени с опция корабът да се паркира в Гърция. Не искахме да ги подпишем, тъй като не искахме в последните 2-3 дни на държавното управление да кажат: „ Те подписаха еди какви си газови контракти ”. Искахме  да дадем късмет на идващия кабинет да направи оценка ", изясни Петков.

Седемте танкера, които от кабинета му са договорили, са били с цена 30 $ под европейския пазар в този миг, безапелационен бе някогашният министър-председател.

„ За 24 часа „ Газпром ” спря подаването на природен газ, макар че имаме действителен контракт. 2 седмици по-късно към този момент имахме 2 кораба, които пътуваха към нас и бяхме договорили пристанище в Турция. С други думи, в средата на най-голямата рецесия, когато войната се разгаряше, за две седмици успяхме да паркираме корабите.  Хубавото е, че седемте танкера идват непосредствено от производител. Най-голямата американска компания в света ги дава, няма медиатори. Само би трябвало да кажат два кораба отиват в Гърция през октомври и ноември, нататък се договарят с Турция, в случай че би трябвало. Аз потвърдих, че това може да се направи за две седмици ”, описа Кирил Петков.

Очаквайте още детайлности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР