Одобрението сред американското общество за президента Джо Байдън се е

...
Одобрението сред американското общество за президента Джо Байдън се е
Коментари Харесай

Байдън отвръща на удара! Какво показват последните анкети в САЩ?

Одобрението измежду американското общество за президента Джо Байдън се е повишило доста, откакто през лятото доближи най-ниското си равнище, само че към момента има терзания за оправянето му в стопанската система, сочи ново изследване на публичното мнение, представено от Асошиейтед прес.

Анкетата на Центъра за проучване на публичните въпроси на АП и Националния център за изследване на публичното мнение (НЦПОМ) демонстрира, че поддръжката за Байдън се е нараснала на 45% - от 36% през юли. Повишението значително се дължи на повишаване на известността му измежду демократите преди междинните избори за Конгрес през ноември.

-->

През летните месеци, когато цените на бензина доближиха върхови нива, а политиците в Конгреса изглеждаха в невъзможност, демократите се изправиха пред вероятността да понесат тежки загуби от републиканците. Сега възможностите им обаче наподобяват по-добри, откакто ръководещата партия реализира поредност законодателни триумфи, отбелязва АП.

Социологическите данни сочат, че Байдън продължава да не е одобряван от множеството американци – 53%, а представянето му в стопанската система към момента е едва – едвам 38% считат, че той се оправя добре в стопански проект, на фона на трайно високата инфлация в Съединени американски щати. Проучването обаче допуска, че президентът и неговата Демократическа партия ускоряват позициите си преди изборите.

Средните цени на бензина спаднаха с 26% от юни, достигайки 3,71 $ за галон, което понижи до известна степен натиска върху фамилните бюджети, макар че инфлацията остава висока. Конгресът също по този начин одобри значими законопроекти през последния месец, които може да доведат до промени в стопанската система и да понижат въглеродните излъчвания.

Според допитването на АП-НЦПОМ поддръжката на демократите за Байдън се е повишила, което е довело и до повишение на рейтинга му като цяло. Сега 78% от демократите утвърждават неговото показване като президент, до момента в който през юли делът им е бил 65 %. Конкретно в региона на стопанската система поддръжката за него измежду демократите се е повишила на 66% – от 54% през юни.

Анкетата сочи, че измежду републиканците отношението към Байдън остава също толкоз негативно, колкото и преди този момент. Само към 10% от тях утвърждават президента като цяло или представянето му съответно в стопанската система - почти толкоз е бил делът им и по-рано през лятото.

В момента рейтингът на Байдън е сходен на този през първото тримесечие на годината, откакто през май, юни и юли не надвишаваше 40 на 100. Популярността му обаче към момента не е на равнището от началото на неговото президентство – съгласно данните на АП-НЦПОМ през първите шест месеца от мандата му поддръжката за него е била 60 %.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР