Одобрението, дадено от Европейската агенция по лекарствата (EMA) за извличане

...
Одобрението, дадено от Европейската агенция по лекарствата (EMA) за извличане
Коментари Харесай

Белгийски вестник: Европа де факто сама позволи на Pfizer да намали доставките на ваксина за коронавирус

Одобрението, обещано от Европейската организация по медикаментите (EMA) за добиване на " Комирнати " против ковид на Pfizer/BioNTech от един флакон вместо пет не докара до ускорение на имунизацията, а до законова аргументация за понижаване на доставките на ваксини от Съединени американски щати за Европа. Това установи белгийският вестник " Le Soir ", съобщи БГНЕС.
" Pfizer е понижил доставките си въз основа на обстоятелството, че към този момент могат да се получат шест [вместо пет] дози ваксина от всеки флакон. Много разпространяваната акция за ускорена имунизация се оказа с прекършени криле ”, написа вестникът.
 Брюксел: Говорим за удостоверения, а не за паспорти за имунизирани против ковид Брюксел: Говорим за удостоверения, а не за паспорти за имунизирани против ковид
" Обсъждаме защо да служат удостоверенията, издавани на имунизираните против коронавирус, само че не става дума за " паспорти ", това определение...
Договорите с Pfizer, подписани от Европейската комисия от името на Европейски Съюз, плануват доставката на 600 милиона дози ваксина за страните от Европейски Съюз и не прецизират броя на доставените флакони. По този метод утвърждението на ЕМА от 8 януари за приемане на шест дози от всеки флакон просто даде на Pfizer правно съображение да понижи броя на опаковките с ваксини, изпратени до Европа, с 15%, установи белгийската медия.
" Веднага откакто Pfizer научи, че Белгия извлича шест дози от една ампула, компанията незабавно понижи количеството на доставената ваксина. Сега вместо 92 изотермични контейнера със 195 флакона [на ден], получаваме 76 ", написа вестникът.
Le Soir проучва обстоятелства за Белгия, само че те са типични за целия Европейски съюз, защото договорите за доставка на имунизацията са подписани на наднационално равнище в Брюксел, а Европейската комисия не утвърждава директните договаряния с снабдители отвън рамките на общите европейски контракти за страните от Европейски Съюз. Регламентите за имунизациите са годни и на европейско равнище.
Белгийското издание акцентира, че това е второто понижаване на доставките на ваксини за 10 дни. На 10 януари Pfizer публично разгласи, че ще понижи доставките до страните от Европейски Съюз заради прекалено огромни поръчки.
 Европейска комисия: Поне 80% от хората над 80 години да бъдат Covid имунизирани до март Европейска комисия: Поне 80% от хората над 80 години да бъдат Covid имунизирани до март
Европейската комисия прикани страните-членки да ускорят процеса на имунизиране против Covid-19. От институцията молят най-малко 80 на 100...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР