Очевидно с един меморандум всички тези проблеми на земеделците не

...
Очевидно с един меморандум всички тези проблеми на земеделците не
Коментари Харесай

Вицето на Радев размаха пръст срещу депутатите заради земеделците: Има проблеми! Да не забравяме…

Очевидно с един меморандум всички тези проблеми на земеделците не могат да бъдат решени. Това разяснява пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова по отношение на подписаният през вчерашния ден меморандум сред държавното управление и земеделците. Тя взе участие в интернационална конференция „ Балканите – за мир, сигурност, съдействие и партньорство ”, проведена от Стратегическия институт за национални политики и хрумвания, Форума за балкански превоз и инфраструктура и Националната асоциация за интернационалните връзки. Събитието през днешния ден в София е под патронажа на президента на България Румен Радев.
Вицепрезидентът уточни, че сме чули многочислени изявления на аграрни производители и на специалисти в преработвателната индустрия.
Кризата със зърното разкри в действителност доста съществени проблеми в системата на земеделието, уточни Йотова, представена от Българска телеграфна агенция.
По думите ѝ, що се отнася до меморандума, „ несъмнено има положителни планове, само че не би трябвало да забравяме, че има решение на Народното събрание “.
Това решение, с днешна дата, никой не е отменил. Чакаме идващите дни да забележим дали ще бъде пререшено и какви ще бъдат идващите стъпки на ръководещите, разяснява Йотова.
Попитана за присъединението на страната ни към Шенген, Йотова означи, че се чуват сигнали, че в най-хубавия случай ще има някакво решение по тематиката чак в края на годината.
„ Обещанието на държавното управление, че ще има развиване на въпроса през октомври не стои на дневен ред, даже при най-големите оптимисти. Австрия продължава да има своите запаси поради невероятната мигрантска вълна, изключително през последните месеци, което наложи и срещата на Фон дер Лайен да отиде в Лампедуза, да се убеди на място в обещанията, които се дават на Италия “, разяснява Йотова. По нейните думи казусът не е единствено в България.
Докато този проблем с миграцията не бъде решен на европейско равнище, нито една от страните в Европейския съюз, изключително тези от нас, които сме на външната граница, няма да имат положителни решения и резултати, уточни тя.
Йотова означи, че по време на служебния кабинет се е работило засилено по тематиката Шенген.
„ За страдание, откогато е постоянният кабинет, тази тематика още веднъж излезе от дневния ред, отвън подчертаването какъв сериозен приоритет е “, сподели тя.
Според нея единствено с говорене за това какъв приоритет е, той няма да се случи. Йотова посъветва да се продължи упоритостта на последния длъжностен кабинет.
„ Имаме и сериозен мотив – дефинитивно отпадна мониторингът за наблюдаване на България и Румъния “, уточни тя.
Попитана дали с влизането на измененията в Конституцията в парламентарната зала ще се наруши салдото сред ръководещите, Йотова уточни, че ръководещото болшинство до този миг е дало толкоз доста оферти и сигнали към тези промени в Конституцията и добави, че „ някои от тях живееха няколко дни, няколко часа “.
„ Нека забележим какво последно ще бъде препоръчано, дано забележим по какъв начин ще тръгне полемиката, по-късно ще изработим своята позиция. Президентската институция постоянно до момента е упорствала за сериозна, дълбока промяна в правосъдната система и такива бяха и обещанията на тези, които направиха държавното управление “, добави вицепрезидентът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР