Очевидно Русия разчиташе на бърз успех. Не очакваше такава съпротива.

...
Очевидно Русия разчиташе на бърз успех. Не очакваше такава съпротива.
Коментари Харесай

Видима е главната цел на военните действия - Киев

" Очевидно Русия разчиташе на бърз триумф. Не очакваше такава опозиция. Русия се виждаше като избавител на украинския народ, това не се случи. Вероятно и съветският президент, и съветското държавно ръководство не са очаквали такава интернационална изолираност и такова остро наказание в интернационален проект ". 

Това разяснява пред БНР Ангел Найденов, някогашен министър на защитата. И поясни какво се случва от военно-техническа позиция: 

" Видима е основната цел на военните дейности - Киев. Плюс реализация на бойните дейности в няколко посоки - Харков, градовете по Азовско море - Мариупол и Бердянск, както и по Черноморското крайбрежие - Херсон, Николаев, в направление Одеса, т.е., да се реализира цялостна изолираност на Украйна от бреговете на Азов и Черно море. Вероятно и нахлуване по суша с морски десанти към Приднестровието. Превръщане на така наречен Приднестровска република, която е проруска, в част от териториите, които ще бъдат следени от съветската войска ". 

Найденов акцентира, че НАТО следва тактиката на безучастие в директни военни дейности, а същевременно се търси консолидация във връзка с осъждането и отхвърлянето на съветската военна експанзия. 

" Търси се изолираност на Русия в интернационален проект. На последващо място се следва политиката на подкрепяне на Украйна ", уточни той. 

Според него линията на държание на България е неуверена. 

" Всички страни си дават сметка, че изпращането на самолети, ще ги трансформира в участници в този спор. Друг е въпросът с какво можем да помогнем - с противотанковите оръжия, зенитно-ракетните комплекси, муниции, боеприпаси. Това би трябвало да бъде точно обсъждано предвид на рисковете, които би донесла една такава стъпка ", сподели ексвоенният министър. 

Ангел Найденов посочи каква съгласно него е стратегическата цел - реализиране на марионетно държавно управление в Киев, реализиране на слаба и подвластна Украйна и превръщането ѝ в част от група сателитни страни, които имат степен на независимост, само че в никакъв случай не напущат орбитата на Русия. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР