Очевидно има кръгове в България, които много се притесняват от

...
Очевидно има кръгове в България, които много се притесняват от
Коментари Харесай

Кой се притеснява от президента? Говори Илияна Йотова

" Очевидно има кръгове в България, които доста се тормозят от президента Румен Радев. Не е ставало дума да се прави политически план. Изпълняваме нашата роля във връзка с правата, които ни дава конституцията ", това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред Българска национална телевизия.

" Не си мислех, че тази година ще е изпълнена с толкоз тревожни събития. Политическа неустойчивост, инфлация, падна държавното управление, длъжностен кабинет. За всички е мъчно и би трябвало да се оправим дружно.
-->
През цялото време ние спазвахме главния закон на България. Това, че партиите не съумяха да създадат държавно управление, не е наша виновност. Смятам, че ние успяхме да върнем страната към непоклатимост.

България е с низходящи стойности във връзка с инфлацията. За 30 минути можеше да върнат служебния кабинет в историята ", съобщи тя в утринния блок.

" Продължаваме да считаме, че България има потребност от смяна. Промяната е развой и не може единствено една политическа мощ да присвоява тази дума ", добави тя.

По отношение на датата за нови избори Йотова съобщи: " Президентът ще вземе осведомено решение. Той ще реши датата на изборите, когато види всички условия ".

Йотова добави, че тя и президентът в никакъв случай не са имали съмнения за избора на министър-председател. В събота държавният глава ненадейно разгласи кой ще е идващият длъжностен министър председател.

" Много деликатно ще бдим за държанието на македонските управляващи и за бъдещи такива случаи ", добави Йотова за случая с бития българин в Охрид.

" Надявам се да се направи съществено държавно управление след следващите предварителни избори. Имаше доста добра координационна работа сред министерствата. Нека шенгенската тематика да ни е за урок. Тази тематика можеше да е решена преди доста време. Участието ни в Шенген не е благосклонност, а наше право ", добави вицепрезидентът.

" Има доста общи неща, които свързват политическите партии. Употребихме цялата си сила да плетем обединения. Трябва да забележим кое в действителност ги сближава. За да има една лидерска среща триумф, има доста предварителен интервал. Тук се получи тъкмо противоположното ", добави Йотова във връзка срещата сред Корнелия Нинова, Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев, която се организира в петък в Народното събрание (НС).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР