Очарован съм от това, което виждам. Ще командировам моите хора

...
Очарован съм от това, което виждам. Ще командировам моите хора
Коментари Харесай

Министър очарован от завод в Кърджали. Нова индустриална зона

„ Очарован съм от това, което виждам. Ще командировам моите хора да дойдат и да видят производството и Научния център! “. Това разгласи при визитата си в „ Теклас “ министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.

„ Имах предварителна информация, само че все пак останах прелестно сюрпризиран и даже удивен от това, което видях. Центърът за научна и развойна активност, както и роботизирането на индустриалния развой и складовата база, изключително ме впечатлиха “, бяха думите на Стоянов, съобщи 24 Родопи..
-->
Той е в Кърджали за откриването на нов индустриален завод в друго дружество в района. В обиколката му бе включен и най-големият цех в региона.

Над 3 000 души работят в „ Теклас България “, 2 500 от тях са в Кърджали. Каучуковите съединения, които се създават в предприятието, са за цялата автомобилна промишленост. Мащабите на дневния експорт е в порядъка на 40-50 ТИР-а.

По-късно от министерството разпространиха следното известие:

Оборотът на компанията за производството на каучукови, пластмасови и железни съединения за известни автомобилни компании се е нараснал над 25 пъти от пускане на активността им в Кърджали през 2006 година Това стана ясно по време на среща на министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов с управлението на компанията. Те разговаряха за проектите за развиване и за проблемите, които срещат у нас.

„ Кърджали има сериозен стопански капацитет и вложители с вашия мащаб го удостоверяват “, сподели министър Никола Стоянов. По думите му все още се изследват опциите за отделяне на индустриална зона с държавно присъединяване в района. „ Считаме, че страната може да взе участие доста по-активно в насочването на капиталовия интерес към този район на страната “, добави икономическият министър.

Най-голямата компания в oбласт Кърджали има индустриални бази в Китай, Мексико, Съединени американски щати, Сърбия и Турция, само че над 50% от размерите им се генерират в трите предприятия в България. Най-голямото от тях е разположено в Кърджали. В него работят над 2 500 души, а дефицитът на фрагменти е принудил компанията да наема и транспортира хора в радиус от над 50 км в района.

Цялата продукция на компанията е експортно насочена. Сред клиентите ѝ са компании като Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Volvo и така нататък В Кърджали те са разкрили и личен научно-развоен център за изпитване на материалите и готовите произведения, в който работят 70 висококвалифицирани експерти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР