Очаквате гости на кафе, а нямате нищо сладко, което да

...
Очаквате гости на кафе, а нямате нищо сладко, което да
Коментари Харесай

Постни локумки с портокал – топят се в устата

Очаквате посетители на кафе, а нямате нищо сладко, което да им поднесете? Ето тази рецепта несъмнено е страховит вид за доста бързи домашно приготвени локумки, които не изискват нито особени кулинарни умения, нито доста време и артикули. Правят се доста елементарно и стават пъклен вкусни. Освен това, са доста подобаващи за компания на кафе, чай или пък просто за десерт след вечеря.

А и както добре знаем, домашно приготвените сладки са доста по-вкусни и здравословни в сравнение с купешките, в които даже не знаем какво тъкмо се съдържа.

Необходими са ни следните артикули: 240 мл олио, 120 мл портокалов сок, 80 грама захар, 360 грама брашно, едно пакетче бакпулвер, две пакетчета ванилия, кората на един портокал, една кутийка локум, пудра захар за овалване.

Начин на подготвяне: В купа смесваме олиото, захарта и портокаловия сок. Прибавяме ванилиите, настъргваме на доста ситно портокаловата кора и разбъркваме до приемане на хомогенна примес. Пресяваме брашното в купа, смесваме го с бакпулвера и ги смесваме с олиото, захарта и сока. Разбъркваме още веднъж и замесваме меко тесто. Оформяме към двадесет и пет еднообразно огромни топчета от тестото. Всяко топче сплескваме с ръка, по средата слагаме късче локум и оформяме пуричка или топчица.

Намазваме тава за печене с лой, нареждаме готовите локумки и ги печем в авансово загрята на 100 и осемдесет градуса фурна за към двайсетина минути. След като са подготвени ги овалваме в пудра захар до момента в който са още горещи и ги нареждаме в подобаващ съд. Сервираме ги изстинали. Добър вкус!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР