Очакващият решение на съда за мярка на неотклонение бизнесмен Пламен

...
Очакващият решение на съда за мярка на неотклонение бизнесмен Пламен
Коментари Харесай

Бобоков се оплака, използвали го срещу президента

Очакващият решение на съда за мярка на неотклонение предприемач Пламен Бобоков разяснява пред кореспонденти, че дейностите против него са за да бъде дискредитиран президентът, съобщи Българска телеграфна агенция.

Преди началото на съвещанието в апелативния спецсъд той дефинира всичко като "груба операция ".

Той прикани медиите да не се поддават на това и напомни, че дипломати се назначават по предложение на държавното управление.

Всичко е извадено от подтекст, ужасяващ съм. Чак в този момент разбрах, че задачата не съм аз, а президентът, разяснява Бобоков изнесените от прокуратурата диалози сред него и съветникът на Румен Радев - Пламен Узунов.

Бизнесменът изясни, че си е писал даже с премиера и откри това за нещо обикновено. Обясни го с думите, че е обикновено бизнесът да си приказва с администрацията.

Колкото до познанството си с Пламен Узунов, Бобоков съобщи, че те не били фамилни другари. За контракта на Приста Ойл с брата на Узунов, Бобоков изясни, че той бил един от общо към 5000 други на компанията.

Разследването за противозаконни боклуци, по което беше задържан, Бобоков си изяснява като мотив да бъде арестуван и го разгласи за небивалица.

В правосъдна зала прокуратурата показа още два тома нови доказателства, част от които съдържат разпит на очевидец и експертиза.

Апелативният спецсъд обаче отхвърли като безпочвен митинга на прокуратурата. Определението на съда е дефинитивно, а Бобоков ще остане на независимост против парична гаранция от 1 млн. лева Бизнесменът е един от обвинените по следствие за противозаконен импорт и преправка на отпадък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР