Очаквано беше, не се случва за първи път, коментира пред

...
Очаквано беше, не се случва за първи път, коментира пред
Коментари Харесай

Паргов за отхвърлената оставка на Нинова: Не се случва за първи път

Очаквано беше, не се случва за първи път, разяснява пред публицисти ръководителят на БСП-София Калоян Паргов решението на 50-я Конгрес на Българска социалистическа партия да не одобри подадената оставка от водача на партията Корнелия Нинова.

Той напомни, че предходната година, на съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, е обвързал своята оставка с нейната, в символ на отговорност за поддръжката си и за резултатите на изборите. " Моята оставка не може да бъде реалност, откакто нейната не е реалност ", сподели Паргов и по този начин отговори на въпроси, сложени на съвещанието на Конгреса и за неговата оставка.

Попитан дали оставката на Нинова е трябвало да бъде гласувана или единствено призната за сведение, Паргов разяснява, че уставът е цялостен с такива несъгласия и в този момент се постанова да поясняват наредбите. Той обясни, че едното пояснение на " констатиране " е приемане без гласоподаване, а другото - на Общопартийната контролна комисия в Българска социалистическа партия, е че би трябвало да има гласоподаване и надлежно, в случай че Конгресът я отхвърли, значи, че няма оставка. Според него този правилник би трябвало напълно да бъде прекроен, с цел да не влизат " в такива плетеници ".

В отговор на въпрос, Паргов удостовери, че явно по този начин се е получило през днешния ден - Нинова желае да си подаде оставката, а Конгресът не й дава, само че уточни, че от на следващия ден ги чакат нови задания.

Според делегата Захари Захариев, според Устава, оставката въобще не е нужно да се гласоподава. Нинова е жертва апропо, на личната си партия, разяснява той пред публицисти. По думите му тя е жертва на любовта на народа. Това е на практика краят на Българска социалистическа партия - такава, каквато я познавахме до момента, уточни още Захариев. Tова е краят на мъка, която не е почнала от Нинова, а се е развивала през годините, и за която принос имат всички ръководители след Жан Виденов. Според Захариев Българска социалистическа партия не е схванала, че нейните проблеми, за които тя " се джафка вътре ", не могат да бъдат проблеми за нейния дом, а такива би трябвало да бъдат проблемите на обществото.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР