Очакванията за нови бомбастични разкрития за Борисов, изглежда, не се

...
Очакванията за нови бомбастични разкрития за Борисов, изглежда, не се
Коментари Харесай

Гешев от Страсбург: Ще говоря в България, чакам решенията на Радев и КС

Очакванията за нови бомбастични разкрития за Борисов, наподобява, не се сбъднаха

Около час продължи чуването на основния прокурор Иван Гешев в Страсбург от Мониторинговата група за народна власт, господство на закона и съществени права на Европейския парламент.

След това Гешев направи къс коментар пред кореспонденти. След въпрос съумял ли е да приказва по съответни проблеми, той съобщи: „ Както постоянно, обсъждахме значими въпроси като правовата страна и върховенството на закона с Мониторинговата група – въпроси като зловредното съветско въздействие, корупцията по високите етажи и всичко, което интересува нашите европейски сътрудници. Аз ще изчакам решението на президента Радев по отношение на указа за моето премахване, ще изчакам решението на Конституционния съд (КС). Каквото имам да кажа, ще го кажа в България. “

Очакваше се Гешев да направи нови бомбастични разкрития за следствия, свързани с водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Това обаче, наподобява, не се е случило.

Припомняме, че преди съвещанието на Мониторинговата група от софийския офис на евродепутата Елена Йончева, че представители на ЕНП са се пробвали да предотвратят чуването на Иван Гешев с аргумента, че Висш съдебен съвет го е отстранил като основен прокурор. Той обаче остава подобен, до момента в който президентът не издаде подобаващ декрет. В последна сметка чуване въпреки всичко се е състояло. 

Гледайте тук:



Очаквайте детайлности

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР