Очакваните валежи в сряда и четвъртък над Западна и Централна

...
Очакваните валежи в сряда и четвъртък над Западна и Централна
Коментари Харесай

Тревожно предупреждение за наводнения у нас

Очакваните превалявания в сряда и четвъртък над Западна и Централна България може да причинят наводнения, оповестиха доскоро от Меteo Bulgaria.

Според прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология в сряда облачността ще е по-често забележителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На доста места из цялата страна ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици; има нараснала възможност след обяд на обособени места явленията краткотрайно да са интензивни. Вятърът ще е слаб до сдържан, от източната четвърт. Ще стартира захлаждане. В четвъртък, с насочване напразно от север-североизток, ще продължи да прониква студен въздух.

Отново на доста места ще има превалявания, на обособени места и гръмотевици. През идващите дни до края на седмицата в часовете преди обяд облачността краткотрайно ще се раздира и ще понижава, само че след обяд, в петък и в неделя над източната половина от страната и планинските региони, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. В събота превалявания ще има и в Западна и Централна България, само че вероятността за гръмотевична активност е по-малка.

Вятърът ще е от изток-североизток, слаб до умерен; в Източна България по-често ще е сдържан, от североизток. Дневните температури едва ще се покачат. В началото на идната седмица вятърът сензитивно ще отслабне. Въздушната маса над страната остава неустойчива и изискванията за превалявания и гръмотевици се резервират.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР