Очакваната продължителност на живота е по-голяма, ако човек ходи бързо,

...
Очакваната продължителност на живота е по-голяма, ако човек ходи бързо,
Коментари Харесай

Бързото ходене може да удължи живота

Очакваната дълготрайност на живота е по-голяма, в случай че човек върви бързо, без значение дали е кокалест или със затлъстяване , откриха английски учени, представени от Юнайтед прес интеренешънъл и в. " Дейли мейл ". " Резултатите ни обясняват относителната значимост на положителната физическа форма за продължителността на живота, спрямо тежестта ", сподели Том Йейтс от екипа.

Учените са работили с данни за повече от 470 000 души от английската Биобанка. От тях минимум са живели прекомерно слабите мъже и дами , които ходели постепенно - надлежно приблизително 64,8 години и 72,4 години. Жените, които вървят бързо, са с предстояща дълготрайност на живота 86,7 до 87,8 години, а мъжете - 85,2 до 86,8 години. Тя се резервира даже в случай че те са с огромно наднормено тегло. Общо, хората, които вървят бързо, могат да живеят до 15 години повече от тези, които едвам се влачат.

" Резултатите демонстрират, че положителната физическа форма е по-добър знак за предстояща дълготрайност на живота от показателя на телесната маса. Насърчаването на хората да вървят бързо може да добави години към живота им ", добави Йейтс.

Изследването не значи, че хората, които вървят бързо, живеят по-дълго. То извежда връзка, а не причина и разследване. Скоростта на вървене обаче може да е метод за лекарите да преценяват общото здравословно положение на пациентите си дружно с други проучвания.

Изследване от 2013 година сподели, че бързото вървене понижава сърдечносъдовите опасности и по този начин удължава живота.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР