Очаквана ескалация на напрежението в Каталуния, където се провежда референдум

...
Очаквана ескалация на напрежението в Каталуния, където се провежда референдум
Коментари Харесай

Сблъсъци в Каталуния. Полицията бие хора в изборните секции

Очаквана ескалация на напрежението в Каталуния, където се организира референдум за самостоятелност на региона. 38 души са потърпевши при конфликти сред испанската полиция и жителите при провеждането на референдума.
Сблъсъците избухнаха, откакто испанските служители на реда се пробваха да нахлуят в изборна секция в района. Граждани проведоха жива верига, с цел да ги спрат. 9 души са били откарани в център за здравна помощ. Трима са по-тежко потърпевши, само че няма заплаха за живота им.

Каталунският районен министър председател Карлес Пучдемон упрекна испанските управляващи в неоправдана, непропорционална и безотговорна приложимост на принуждение при опитите за възпрепятстване на референдума.

Испанската прокуратура пък разгласи, че ще предприеме дейности против каталунската полиция (Mossos d`Esquadra), чиито чиновници не се подчиниха на заповедта да спрат отварянето на изборните секции.

Според обявата, прокуратурата показва неодобрение от районните органи и твърди, че каталунската полиция „ съобщи доверието на съдиите и прокурорите, които имаха вяра, че напътствията ще бъдат следвани “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР