Очакваме прокуратурата да стигне до ръководителите на групите, занимавали се

...
Очакваме прокуратурата да стигне до ръководителите на групите, занимавали се
Коментари Харесай

Шефът на МВР призова прокуратурата да не мълчи за купуването на гласове

" Очакваме прокуратурата да стигне до ръководителите на групите, занимавали се с пазаруване на гласове. Дали сме всички нужни данни за това, открили сме в множеството от случаите за коя партия са купувани гласовете ", съобщи вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет Иван Демерджиев по време на откриването на образователната година в Академията на Министерство на вътрешните работи. Той още веднъж означи, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са партиите, които обичайно вземат участие в тези практики.
Министърът заяви за случай, при който кметът на Симитли " много интензивно е работил, пропагандирал, тормозил една от секциите и то тази, в която синът му е претендент за народен представител ". Демерджиев изясни, че от Министерство на вътрешните работи са подхванали дейности, само че след това районният прокурор на Дупница е поел случая. " Това е един от случаите, в който прокуратурата сподели, че нежното доверие, което се построи сред институциите, може би е в заплаха, тъй като беше отказано да бъде формирано произвеждане. Нека прокуратурата изясни, бяха налице задоволително данни, с цел да се ревизира този случай ", посочи Демерджиев.
По мотив следствието против Димитър Любенов, упрекнат за злополуката на Околовръстното шосе на София, при която почина един човек, а двама бяха ранени, министърът уточни, че има отстранени служители на реда, които са " имали присъединяване, каквото не би трябвало да имат ". 
Във връзка със случая в Шумен с изгорелия джип, взел участие в злополука, при която почина момиче, министър Демерджиев съобщи, че е " извънредно неточно прокуратурата да забрани на шефа на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи да приказва по случая, а след това да му желае оставката и да твърди, че някой укрива информация ". Подобно държание от страна на прокуратурата няма да толерираме, добави министърът. Той изясни, че прокуратурата не харесва този шеф на Министерство на вътрешните работи поради работата му с прокурор по съответно досъдебно произвеждане за ловно стопанство, което след това е трансферирано на различен обвинител.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР