Очакваме може би най-бруталната и интензивна фаза на руската агресия

...
Очакваме може би най-бруталната и интензивна фаза на руската агресия
Коментари Харесай

Ген. Събев: Русия няма сили да завладее цяла Украйна, но ще търси победа на всяка цена

" Очакваме може би най-бруталната и интензивна фаза на съветската експанзия в Украйна, поради на това, че фронтът е мощно съкратен. По-рано беше към 3000 км, в този момент е концентриран единствено в Източна и в Южна Украйна. И всички сили, които са там, минават под единно командване на командващия южен боен окръг на Русия ". Това съобщи ген. Съби Събев, първи боен представител на България в основната квартира на НАТО в Брюксел пред.

" Прииждат сили, в това число и тези, които са изтеглени от Северна и Североизточна Украйна, някои още възвръщат боеспособността си, тъй че да се сътвори доста мощно предимство на съветските войски, с цел да могат да разчитат на триумф в тази нова акция, която те чакат да стартират в околните дни и най-късно седмица. Очевидно е, че главните дейности ще се разразят източно от линията Донецк и Изюм, където е ситуирана и главната част от най-боеспособните украински войски на източния фронт. Така че чакаме доста интензивни дейности, с брутално потребление на военна мощ, без оглед на разрушенията и жертвите от съветска страна, тъй като явно, че на Русия е нужна победа, с цел да може и да посрещне уместно техния главен празник – 9-и май ", сподели още ген. Събев.
" Русия няма сили да завладее цяла Украйна, тъй като от 24-ти февруари, когато тя стартира нашествието, несъмнено имаше сходна цел, само че с незадоволително сили. Сега, съсредоточавайки силите си в Източна и Южна Украйна, явно е, че Мариупол най-вероятно в околните дни ще бъде дефинитивно високомерен и коридорът, за който те дълго време водиха война – 48 дни към този момент, от Донбас до Крим ще бъде по този начин основан. Но в същото време би трябвало да кажем, че украинската войска минава във все по-настойчиви офанзиви в Херсонска област и най-вероятно там съветските войски минават към защита. Очаквам по-масирано потребление на авиацията в идната акция, която се чака, с потребление в това число и на муниции, които са неразрешени по конвенциите, в това число и термобарични муниции и касетъчни муниции. За страдание, допустимо е потреблението и на химически сътрудници, каквито индикации имаше и за Мариупол. Т.е. прекосяване и към потребление на химическо оръжие на обособени сектори от фронта. Очевидно е, че Русия не се преценява с тези интернационалните договорености и конвенции и ще търси победа непременно ", разяснява Съби Събев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР