Очаквам България и Азербайджан да разширят сътрудничеството си в областта

...
Очаквам България и Азербайджан да разширят сътрудничеството си в областта
Коментари Харесай

Министър Бозуков: Очаквам България и Азербайджан да разширят сътрудничеството си в селското стопанство

Очаквам България и Азербайджан да разширят съдействието си в региона на селското стопанство и стокообмена. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите проф. доктор Христо Бозуков на среща с Н. Пр. доктор Хюсейн Хюсейнов, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Азербайджан в България. Той акцентира, че има огромен капацитет за стратегическо партньорство сред двете страни.

„ Към момента са контрактувани и финализирани 6 документа за импорт на български артикули на азербайджанския пазар. Те са за мляко и млечни артикули от едри преживни животни, патешко месо и черен дроб, живи животни, риба и рибни артикули, пилета и месни артикули ", разясни проф. Бозуков.

От своя страна дипломат Хюсейнов срещна министър Бозуков с опциите за търговия в Свободната икономическа зона (АЛАТ), която се намира наоколо до Международното пристанище Баку. „ Това е добър късмет за осъществяване на предприемачески и капиталови действия за българския дребен и междинен бизнес в региона на земеделието ", добави доктор Хюсейн Хюсейнов.

Министър Бозуков уточни, че в тази връзка е належащо да бъде проведен взаимен бизнес конгрес. „ По този метод българските аграрни производители ще могат да презентират своите артикули непосредствено ", добави аграрният министър.

В срещата присъединяване взе и заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев и други специалисти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР